12 Kyllingebryster og intet vand

23/10/2018

Fredag den 5. om morgenen var jeg på marked med Annelise. Vi volontører er glade for at tage med Annelise ud og handle på marked, fordi hun snakker de lokales sprog, kan give os lidt gode råd.

Vi volontører manglede kød i vores fryser, og det er helt klart billigst at købe på marked, og så er det ovenikøbet helt frisk slagtet. Vi spiser en del kylling, derfor skulle der lidt kyllingebryster til. Min plan var at købe 6 kyllingebryster, og det jeg havde i tankerne mindede mest om dem vi finder i køledisken. Men det var ikke helt det jeg fik. Annelise bad den søde dame om 6 kyllingebryster på khmer, vi havde dog ikke lige opdaget, at kyllingebrysterne stadig sad på brystbenet altså sammen to og to. Det betød, at jeg ikke kun fik 6 bryster men 12 kyllingebryster, som alle stadig sad fast på brystbenet, lækkert…
Her må man jo tage tingene som de kommer og grine lidt af det og tænke ”Ja, vi er jo i Cambodja”. Man må bare tage udfordringen op og skære alle 12 bryster væk fra brystbenet. Min eneste erfaring på den front er fra en Biologitime i 2.G, hvor vi dissekerede krager med en skalpel. Det var lidt en anden dimission og noget andet værktøj den her gang, men jeg skulle vel nok komme frem til 12 spiselige stykker kylling.

Jeg gik straks i gang, da jeg kom hjem fra marked, fordi jeg ikke havde plads i køleskabet, så kyllingebrysterne skulle helst direkte i fryseren og ikke blive ude i 30 graders varme længere end de allerede havde gjort. Da jeg tænder for vandt for at skylle lidt snavs af brystet, opdager jeg til min forundring, der intet tryk er på vandet, og det betyder ingen strøm og snart ikke mere vand til dem der bor på 3. sal. Brysterne skulle jo renses, og der var måske lige nok vand tilbage i vandrøret til jeg kunne skylle dem rene. Dog kunne jeg ikke lige overskue tilstanden af at være smurt ind i rå kylling med en høj farer for alverdens bakterier og ingen vand at vakse hænder i. Jeg havde måske nogle vådservietter et sted og noget håndsprit, men det slår aldrig rigtig rindende vand og sæbe.
Derfor så jeg ingen udvej. Jeg måtte bede til Gud om strømmen måtte komme tilbage, når jeg var færdig så jeg kunne vaske mine hænder. Og fantastisk nok så kom strømmen, da jeg var færdig, så jeg kunne vaske mine hænder i rindende vand og sæbe.

Det er nogle gange små bønnesvar som virkelig bekræfter en i at Gud er med i vores arbejde hernede, og aldrig har jeg været så lykkelig og taknemlig for at få at få rindende vand.

I Johannesevangeliet: 16v23, 15v16, 15v7, 14v13-14, siger Jesus flere gange til sine disciple, at han vil give dem det som de beder om i hans navn. Det står mange gange inden for kort tid, jeg tror virkelig, det er fordi Jesus mener det. Måske skal vi have frimodighed til også at bede om små ting som strøm, så man kan vakse sine hænder, om man kan nå bussen, der ikke er kø i netto, om man huskede at slukke kaffemaskinen, da man gik hjemme fra, det ikke må regne på cykelturen på vej hjem osv. Måske er der ikke altid bønnesvar efter vores forestilling og den løsning vi havde udtænkt, mens vi bad, men nogle gange vil man nok opleve at Gud virkelig også høre de små dagligdagsbønner og hjælper os i det små, lige meget om man bor i Cambodja eller i Danmark.

“Bed, så skal der gives jer; søg så skal i finde; bank på, så skal der lukkes op for jer.” Matt 7 vers 7

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.