Anmeldelse
Foto: Bogen "Færdigt arbejde"

Færdigt arbejde

Maria Celine Lundeby
LogosMedia
320 sider - 199,95 kroner
Anna Muldbjerg Christensen

Maria Celine Lundeby, der er ungdomskonsulent i Norsk Luthersk Misjonssamband, har skrevet andagtsbogen Færdigt Arbejde til præstationsramte piger, og hun har en vigtig påmindelse til alle os piger, der forgæves stræber efter perfektion. 

Tv-programmer som Kan jeg blive perfekt? og De perfekte piger er en del af DR’s tema-serie Helt perfekt: Når god ikke er godt nok. Disse programmer viser pigers kamp for at leve op til samfundets idealer. Idealer, der er bygget på illusionen om, at hvad vi ser på de sociale medier, er en fuldstændig afspejling af virkeligheden.

Konklusionen er dog altid, at den dybe lykke og rodfæstede selvtillid ikke kommer med en kæreste, 70 daglige mavebøjninger eller 700 Instagram-følgere.

Hvis du lader verden definere dig, bliver du aldrig færdig med at leve op til alle kravene. Men hvis du lader Jesus definere dig, er virkeligheden en helt anden. Han har opfyldt alle krav og gjort arbejdet helt færdigt for os. 

Maria Celine Lundeby fortæller gennem andagtsbogen om Jesu ubegribelige kærlighed, som han ønsker at fylde tomrummet i vores hjerter med. Et tomrum, der aldrig vil blive fyldt af at opfylde alle ”hvis bare jeg får …”-tankerne. 

Hvert andagtsstykke efterfølges af seks bibelvers, nogle refleksionsspørgsmål og en side med et par nye pointer til andagtens tema under overskriften ”Har du tænkt på at …?”. Dette er en hjælp til, at de 30 andagtsstykker ikke bare bliver en læseproces, men en refleksionsproces.

Andagtsstykkerne handler ikke kun om selvværd, men kommer bredt omkring emnet at leve som kristen med Guds nåde som fundament. 

Denne bog er rettet mod piger, der især føler sig ramt af præstationssamfundets krav, og som trænger til at blive mindet om, at vi ikke skal spejle os i denne verdens uopnåelige idealer, men i Jesu kærlige blik. Deri ligger en stor frihed og hvile.

Bragt i Tro & Mission 09/2018

Tilføj kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Mary Thunbo
Den 11. marts 2020. Nogle forbinder datoen med statsministerens markante corona-pressemøde. Men for Mary Thunbo fra Randers er datoen forbun…