Fejlmeddelelse

Ugyldigt valg opdaget. Kontakt venligst sitets administrator.

Peru

Luthersk Mission begyndte missionsarbejde i Peru i 1988.

De danske missionærer i Peru arbejder tæt sammen med missionærer fra Norsk Luthersk Misjonssamband, der siden 1978 har haft missionsarbejde i landet. Det dansk-norske arbejde i Peru sker i samarbejde med den peruanske evangelisk-lutherske kirke.

Arbejdet er koncentreret i den sydlige del af landet omkring millionbyen Arequipa, hvor kirkens hovedkontor er placeret.

Mennesker og tro i Peru

I Peru er cirka 80 procent af befolkningen officielt romersk-katolsk. Religiøsiteten i Peru er meget synlig og fylder meget i de fleste menneskers liv.

Religiøsiteten kommer ofte til udtryk som en blanding mellem katolsk folketro og gammel andinsk religion, eftersom både Moder Jord og et væld af bjergånder spiller en vigtig rolle sammen med de mange katolske helgener.

Den evangelisk-lutherske kirke i Peru blev dannet i midten af 1990'erne. I dag tæller ca. 1.500 aktive medlemmer fordelt på omkring 30 menigheder. Det er altså en ung og skrøbelig kirke, hvor mange af medlemmerne stadig er præget af den generelle folkereligiøsitet, der omgiver dem, og som de er vokset op med.

I Peru kan størstedelen af befolkningen læse og skrive, selvom næsten halvdelen er meget fattige og lever under fattigdomsgrænsen.

Arequipa

Arequipa er en storby med mange kontraster. Den ligger i en ørken, neden for den ulmende vulkan »El Misti«.

Folk fra landet er flyttet til byen i håb om at forbedre deres levevilkår, og mange af dem har slået sig ned i byens udkant, hvor de bor i simple huse med bliktag. Den voksende overklasse i byen forskanser sig i fornemme villaer bag høje mure med glasskår eller pigtråd på for at holde ubudne gæster ude.

Arequipa er en moderne by med McDonalds, gågade og unge i smart tøj. Samtidig kan man ikke undgå at bemærke dem, der stort set intet har, som sidder rundt om på kantsten og gadehjørner og sælger slik, peanuts eller lignende for at tjene til dagen og vejen.

LM's indsatsområder

Luthersk Mission koncentrerer sin indsats i Peru om ungdomsarbejde og oplæring i Bibelen.

De unge er kirkens fremtidige ledere, som har brug for kristen oplæring i hverdagen.

LM er også involveret i undervisning på en bibelskole, fordi solid indføring i luthersk tro er vigtigt i et katolsk land.

Læs mere om LM's indsatsområder under Projekter/Peru i venstremenuen.

Beklager, vi fandt ingenting.
13/4/2015 | Af Ester Jensen og Karina Marker Jensen
Dagene for en volontør i Peru indeholder meget sjov, leg, sport, sang og musik.