Volontør

Cambodja lærte mig om Guds virke

05/07/2019 / Matilde Olesen

En af de ting, som virkelig blev stor for mig, da jeg var i Cambodja, var at se, hvordan Gud virker i alt og alle. Det at komme ud på missionsmarken og opleve, hvordan selv det mindste bønnesvar er stort og at have et dagligt fokus på at tjene Gud, har gjort, at han også er kommet mere i fokus i hverdagen i Danmark.

I min volontøropgave har jeg arbejdet med undervisning. Helt konkret har jeg undervist missionærbørnene i dansk og nogle khmerbørn i musik.

Jeg var meget spændt på, hvordan det ville blive at være volontør, men jeg vidste, at Gud ikke nødvendigvis kun kalder de udrustede, men at han også udruster de kaldede. Især dét gjorde mig tryg i at følge kaldet om at rejse ud til en hel anden verdensdel. 

Gud udruster

I begge mine arbejdsopgaver har jeg oplevet, hvordan Gud undervejs har virket og udrustet mig til de opgaver, jeg gik ind til. Et konkret eksempel er, at eleverne på Grow In Wisdom School kun kunne snakke lidt engelsk, men ikke nok til 100 % at forstå musikundervisningen. Somme tider kunne eleverne ikke tie stille, der gik ged i oversættelsen fra khmer, og andre gange syntes jeg, de lærte langsomt. I disse episoder har jeg mærket, hvordan Gud har udrustet mig med tålmodighed over for eleverne.

Også i arbejdet med de danske børn oplevede jeg Guds virke. De udviklede sig alle som året gik både danskfagligt og personlighedsmæssigt, hvilket var fedt at opleve. Men især en elev har jeg virkelig oplevet Gud arbejde i. Eleven havde det svært med at skulle have dansk. Jeg bad meget for eleven - både for at elevens oplevelse af dansk måtte ændres, men også at eleven måtte fange fidusen i dansk. Jeg forsøgte at skabe nogle hyggelige stunder omkring undervisningen med plads til både seriøsitet og sjov og derigennem gøre det til en god oplevelse, og jeg så, hvordan Gud med tiden ændrede elevens syn og oplevelse af dansk. En sådan bønhørelse bliver man glad over at opleve!

 

Gud hører bøn

Vi oplevede flere gange Guds konkrete bønhørelse. I to måneder havde vi daglige strømafbrydelser på op mod 6 timer. I en uge oplevede vi at have to døgn med 14 og 20 timers strømafbrydelse, og her oplevede vi, at Gud udrustede os med udholdenhed til at klare de meget varme timer. Da strømmen gik ugen efter, blev det dog efter 6,5 time for meget for os alle.

Marie gik op på værelset og lagde sig. Hun valgte at bede en hurtig bøn og sagde derefter til Cecilie og mig, at vi også skulle bede. Først bad Cecilie, og derefter bad jeg i frustration: “Kære Gud! Vil du ikke nok give os strøm NU?” og idet jeg sagde ”nu”, kom strømmen tilbage, og vi jublede af taknemmelighed.

 

Så hvis du har lyst til at opleve Guds virke både i udrustning og bønhørelse, så skal du blive volontør! Du får en masse gode oplevelser, venner fra andre verdensdele og en masse fokus på GUD!

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
27/01/2023 | Jens Peter Rejkjær,

10.000 danskere rejser hvert år til Cambodja. Der er så meget at se og opleve, bl.a. Angor Wat, som jeg også besøgte. Men det store flert…

Administrationsomkostninger er måske ikke det mest charmerende projekt at donere gaver til.

Ikke desto mindre har LM's…

Den 24. september 2003 var den dag, da LM begyndte sit missionsarbejde i Cambodja. ”Der er sket rigtig meget i de 10 år,” siger missionskons…