Personligt
Foto: Bent Bendix

Trofast LM'er i over 60 år

07/03/2024 / Anders Solgaard

"man står ikke uberørt tilbage efter et møde med Bibelen," siger tidligere prædikant på bornholm. 

Bibelen ligger åben på sofaen ved siden af Noreas programoversigt. Siderne er gulnede og godt brugte, men den er stadig pæn. Margenerne har små noter, og der er klistret små gule lapper i den. 

Den vidner om et langt liv med Jesus, men Bent Bendix har ikke altid kendt tømreren fra Nazaret som sin frelser.

”Vi bad bordbøn derhjemme som børn og blev sendt i søndagsskole, men ellers fyldte det ikke så meget i hjemmet. Der var i hvert fald ikke noget, der havde hængt fast,” forklarer 90-årige Bent J. Bendix fra Aakirkeby. 

Han flyttede til Bornholm for 62 år siden sammen med sin kone, Inger. Ingers søster og hendes mand var flyttet til øen et par måneder før, og nu var de to svogre ansat ved Forsvaret. Selvom arbejdet var spændende, er det et andet møde på Bornholm, der har sat de dybeste spor i Bents liv. Det var her, de og deres hustruer mødte Luthersk Mission og kom til tro.

Troen har været baggrunden

Indtil sidste sommer kom han der sammen med sin kone Inger, men efter mange års sygdom gik hun bort i 2022. 

”Det var svært at se Inger blive dårligere og dårligere. Hun var klar i hovedet, men sygdommen blev for meget. I hele sygdomsforløbet og vores liv sammen har det imidlertid været en stor styrke, at troen har været baggrunden for vores liv. Der sker ikke noget, som Gud ikke er med i – også når det er svært.”

Inger arbejdede som sygeplejerske og med Bents job i Forsvaret, var der ikke meget at dele fra arbejdspladsen, når de to skulle tale om dagens dont. 

”Vi havde jo begge tavshedspligt om vores arbejde, men vi kunne dele troen og opgaven i LM med hinanden. Jeg forkyndte, og Inger var meget aktiv i bogsalg og børnearbejde. Der kunne vi støtte og opmuntre hinanden. Det har været en stor glæde og tryghed. Gud er god.”  

Dette er et uddrag af en artikel i Tro & Mission nr. 07/2023. Hele artiklen kan læses her.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
To af de større elektroniske hjælpemidler til bibellæsning er BibleWorks og Logos. Jeg har ikke selv store erf…