Personligt
Foto Sebastian Olesen

Sebastian elsker muslimer

15/03/2024 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

Sebastian Olesen bor i de multikulturelle Odense-bydel Vollsmose. Han har dedikeret sit liv til at fortælle muslimer om Jesu kærlighed og samler derfor hver anden fredag 20-25 lokale i sin stue til prædiken og bibelsstudium

Stuen i Sebastian Olesens lejlighed i Odense-forstaden Vollsmose er kirkesal hver anden fredag aften. Et stort kors og malerier med kristne motiver på væggen sætter nogle gode rammer. Den store sofa med chaiselong og stolene langs væggen bliver fyldt godt ud, og flere af de 20-25 deltagere må sidde på tæpper og puder på gulvet. 

En lukket altan fungerer som udestue, og her trækker rygerne ud, når der er gruppesnak efter prædikenen. Indretningen er arabisk præget med store og bløde hynder, en kæmpestor vandpibe, tæpper på væggene og billeder med arabiske bogstaver. Flere er reklamer for badebyen Dahab på Sinaihalvøen, men der er også et illustreret bibelvers (Rom 8,28). 

Samlingerne i Vineyard Vollsmose hedder ”Thank God it’s Friday!” De foregår nemlig fredag aften, da det er et meget bedre tidspunkt at samles i Vollsmose end søndag formiddag. 

Deltagerne begynder med at spise sammen, lovsynge og lave noget socialt, inden Sebastian forkynder ud fra Bibelen.

Nærliggende at søge lejlighed i Vollsmose

Da Sebastian som 14-årig kom til tro på Jesus, bad han Gud om at give ham et hjerte, der ville mission. 

”Jeg oplevede, at jeg fik lyst til at gøre en forskel med min tro, hvor der virkelig var behov for det. Under en ferie til Egypten som teenager havde jeg fået hjerte for muslimer og Mellemøsten, og derfor var det meget nærliggende at søge lejlighed i Vollsmose, da jeg senere kom ind på universitetet i Odense, hvor jeg har studeret interkulturel pædagogik og arabisk,” siger han.

Fra spirituelt søgende til bekendende kristen

Sidste år inviterede Sebastian til at fejre nytårsaften i hans lejlighed, og han tænker med særlig glæde tilbage på en dansk kvinde, som var med.

”Jeg havde lavet en begivenhed om det på Facebook. Det havde hun set og ringede og spurgte, om hun måtte komme. Hun var nok mere interesseret i buddhisme end i kristendom, men følte sig virkelig velkommen og rummet,” siger han og fortæller, at hun nu kommer til Thank God It’s Friday hver anden fredag og hver søndag i Odense Vineyard.

Efter kort tid kom hun og spurgte, om nogen kunne skaffe en bibel til hende, for hun ville gerne i gang med at læse. 

”Det var ingen, der havde sagt noget til hende om det, så det var et tydeligt tegn på, at Helligånden arbejdede i hende,” siger Sebastian.

”Da hendes venner en dag spurgte hende, hvorfor hun var så lykkelig, svarede hun: ’Det er, fordi jeg har fået en ny familie – og så har det nok noget med ham deroppe at gøre.’” 

Artiklen er uddrag af en artikel i Tro & Mission nr. 06/2023, som kan læses her.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Justin Kuravackal m.fl
“Discipelskab handler om at lade Gud forandre vores liv indefra og ud, så vi kommer til at ligne Jesus mere.” …