Personligt
foto: Tanya H.Fomsgaard

Fra kaos til tryghed

26/09/2014 / Ole Solgaard

Lang omvendelsesproces til nyt liv med Jesus

Mødet med Jesus har ændret livet markant for 24-årige Tanya Hyldgaard Fomsgaard. Men omvendelsesprocessen varede otte år. Hun oplever i dag en stor tryghed i at lade Jesus påvirke hendes hverdag.

Startskud på teenlejr

Som 13-årig blev Tanya Hyldgaard Fomsgaard af en kusine inviteret med på en teenlejr. Hun tog med for hyggens skyld, men fik et skelsættende møde med Jesus.

Under en gudstjeneste sagde sangteksterne hende pludseligt noget, og hun mærkede en varme i sig, som hun sammenligner med en forelskelse. Hun gik til forbøn uden at vide, hvad det var. Den dag blev startskuddet på en lang kamp.

Hverdagene derefter blev ikke nemme. Hendes hjem var ikke just præget af varme og tryghed, og en bibel var ildeset. Så hun levede ret stille og alene med sin spæde tro. De efterfølgende somre deltog hun dog på teenlejre.

Som 18-årig flyttede Tanya Hyldgaard Fomsgaard hjemmefra og kom med i en kristen ungdomsgruppe. Her lærte hun mere om Jesus. Alligevel levede hun med egne ord et ”dobbeltliv”, som var præget af vilde fester og skiftende kærester. Hun levede et kaotisk liv uden mål og grund, fortæller hun.

Livet blev lagt om

Det afgørende vendepunkt skete på Børkop Højskole i foråret 2010. Her var der venner, der forholdt sig til hendes situation og hendes dobbeltliv, som hun måtte bryde med.

”Det blev en slags genomvendelse, hvor Jesus for alvor indtog mit hjerte. Jeg afbrød forholdet til en ikke-kristen kæreste, og mit liv blev helt lagt om. Her var det afgørende for mig at blive undervist og vejledt i, hvad der står i Bibelen, og hvad det konkret indebærer for mig,” beretter hun.

Lever og ånder frit

”Nu har jeg fundet trygheden i at leve sammen med Jesus. Jeg stoler på, at han har taget min synd. Så jeg kan leve og ånde frit. Jesus er hos mig, og der er en evighed i sigte,” siger hun med overbevisning.

”Jeg ærgrer mig over, at synden fik lov at ødelægge så meget for mig undervejs. Det gik ikke godt, når jeg selv ville prøve at styre mit liv. Men nu vil jeg gå Guds veje og holde mig til Jesus og hans planer.”

Selvom der også er mørke dage indimellem, føler Tanya Hyldgaard Fomsgaard sig tryg og velsignet af Gud. Og hun glæder sig over, at hun som bonus har fået et bedre forhold til sin familie, og at hendes mor nu også er kommet til tro på Jesus.

Forkortet udgave af artikel trykt i Tro & Mission nr. 20/2013

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Carsten Hjorth Pedersen
Bogen Påvirk med respekt giver et nuanceret billede af de forskellige faktorer, der spiller ind, når mennesker…