Anmeldelse
Cover Når Jesus fylder

Når Jesus fylder

Jeff Vanderstelt
LogosMedia 2020
224 sider, 199,95 kroner
Thomas Houler

Bogen er skrevet af Jeff Vanderstelt, der er præst i Soma-kirken i Tacoma, som han var med til at grundlægge for 17 år siden. Her møder vi gentagne gange spørgsmålene ”Hvordan vil Gud bruge dig til at nå andre med evangeliet”? og ”Hvordan være kirke”? 

Jeff fører os ind i Soma-kirkens arbejde med missionale fællesskaber ved at fortælle om de udfordringer og glæder, som han har stået i. 

Der er mange bevægende og trosstyrkende beretninger om, hvordan Gud har virket i mennesker både til frelse og til efterfølgelse, men også om langstrakte og tålmodighedskrævende forløb.

Vidnesbyrdet er tydeligt: Gud kalder, og mennesker får også i dag lov at få del i Guds rige, og kristne kan gøre en forskel, hvis vi rækker ud og står sammen om det i missionale fællesskaber. 

Missionale fællesskaber er en måde at være kirke på og er kort fortalt grupper af børn og voksne, som ugentligt bruger tid på at spise sammen, fortælle og lytte til hinandens historier og behov, vokse i troen sammen, opleve behovet for Guds kraft og nåde – og ikke mindst lave aftaler med hinanden om, hvem de skal række ud til og vise Guds kærlighed til. 

Konteksten er amerikansk, og jeg har mine udfordringer med at regne ud, hvordan metoderne/konceptet kan bruges af mig i Danmark – så det må Guds ånd vise.

Men jeg tror, det vil være sundt for troen at se, hvordan Gud kan gribe ind i menneskers liv, men også at se, hvor afhængige vi er af ham.

Læs bogen, hvis du vil inspireres af, hvordan Gud virker i dag i Soma-kirken, og hvis du tør lade dig udfordre på din måde at være kristen og kirke på.

Bagerst i bogen er der et appendiks med skabeloner for missionale aftaler.

Anmeldelsen er bragt i T&M nr 07/2020

Tilføj kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Miriam Kirstine Månsson
Miriam Kirstine Månsson har altid været fascineret af Niels Rasmussens digte.  Mest fordi de er lidt finurlige, og der er et ekstra lag i. N…