Personligt
Karin Christiansen fra Herlev kom til tro på Jesus under begravelsessamtale

Enken mødte Jesus

12/08/2016 / Karin Borup Ravnborg kbr@dlm.dk

Midt i den største sorg i sit liv, under begravelsessamtalen efter mandens død, kom Karin Christiansen til tro på Gud

Hun havde ikke lige regnet med, at den lokale sognepræst midt under begravelsessamtalen ville begynde at vidne om Jesus. Men det gjorde han. Og det førte til, at den dengang 65-årige nylige enke bad Jesus ind i sit liv.  

”Her sad jeg med den største sorg nogensinde, og med ét blev mit liv fuldstændig forandret.”

Karin Christiansen husker med stor tak tilbage til den forårsdag i 2009, hvor hun havde besøg af præsten fra den lokale folkekirke i Herlev. Hun havde netop mistet sin mand, Arne, der var død nogle dage forinden af en blodprop i hjertet. Pludselig begyndte præsten at fortælle om, hvor godt det var at have Jesus i sit liv.

”Jeg havde en hel knude i brystet af sorg og savn efter min mand. Det var, som om mit hjerte var blevet til en isklump. Da jeg hørte om Jesus, blev jeg helt varm, og isklumpen begyndte at smelte. Og så kan jeg huske, at jeg bare tænkte: ’Ja, Jesus – jeg vil også tro på dig’,” fortæller Karin Christiansen.

Jesusglæde og en ny fred

Søndagen efter sin mands bisættelse gik Karin Christiansen til gudstjeneste i Lindehøj kirke. Det var en helt ny verden, der åbnede sig for hende. Hverken hun eller hendes mand kom i kirken, de kendte ikke noget til det kristne fællesskab.

”Jeg kunne aldrig finde på at gå i kirke, hvis ikke præsten havde fortalt mig om Jesus. Det var ligesom ikke en del af mit liv og min verden. Jeg har aldrig rigtig været søgende eller troet på noget,” fortæller hun.

Gudstjenesten og fællesskabet i menigheden var en stærk og overvældende oplevelse for Karin Christiansen. En dag, midt under en gudstjeneste, oplevede hun at blive fyldt med en usigelig fred og glæde.

Hun befandt sig så godt der, at hun nu er kommet i kirken hver søndag lige siden.

Umættelig efter bibelundervisning

Som ny kristen var Karin Christiansen ivrig efter at vide noget mere om Jesus.

Hun har masser af bøger i bogreolen og elsker at læse, men ejede ikke en bibel. Derfor gik hun ned i den lokale boghandel, købte en bibel og begyndte at læse Matthæusevangeliet.

Efter lidt hjælp gik det straks meget bedre for Karin Christiansen at læse i Bibelen. Lige siden har hun været nærmest umættelig efter bibelundervisning.

”Nu er jeg blevet lige så glad for at læse i Bibelen, som jeg er for at gå i kirke,” udbryder hun.

Sammen med Jesus på den nye jord

I sorgen og savnet over at have mistet sin mand er det en stor trøst for Karin Christiansen at vide, at hun engang skal bo på en ny jord i evig glæde sammen med Jesus.

Selv om hun ville ønske, hun kunne have nået at dele troen med sin mand, inden han døde, så er Karin Christiansen alligevel fyldt af tak til Gud.

”Min mand døde uden at kende Jesus, og det må jeg jo så lægge i Guds hænder. Jeg er så utrolig taknemmelig for det liv, jeg fik lov at have sammen med Arne, og jeg er utrolig taknemmelig for det liv, jeg har sammen med Jesus nu.”

Artiklen er forkortet fra en artikel i Tro & Mission nr. 13/2016

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Arvid Asmussen
Arvid Asmussen er efterhånden et kendt navn i danske evangeliske kredse. Hver uge synger mange menigheder over…