Værn om demokratiet og de kristne værdier

Debat i Folk og Tro-teltet på Folkemødet juni 2018
"Kristen mission - hvad skal det til for?" Her fra en debat i Folk og Tro-teltet på dette års Folkemøde på Bornholm mellem Danmission, Dansk Missionsråd og Luthersk Mission. Foto: Palle Kure.

Folkemødet i Allinge er en vigtig anledning for Luthersk Mission til at sætte fokus på samfundsrelevante, kristne værdier, mener afdelingssekretær på Bornholm Hakon Christensen

22/06/2018 / Karin Borup Ravnborg kbr@dlm.dk

Social kontrol, åndsfrihed og udfordringer i kristent missionsarbejde.

Det var nogle af de emner, der var på dagsordenen i Folk og Tro-teltet den 14. - 17. juni under det årlige Folkemøde i Allinge.

Folk og Tro-teltet er et samarbejde mellem LM, IM og ELM på Bornholm.

Her arrangeres debatter under den store folkelige politikfestival, der i år rummede godt 3.000 events og over 100.000 besøgende.

Åndsfrihed i kampen mod ekstremisme

Et af arrangementerne i teltet var en debat mellem Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti og Daniel Toft Jakobsen fra Socialdemokratiet.

Emnet var åndsfrihed og om, hvorvidt man bør indskrænke religionsfriheden i kampen mod ekstremisme.

"Det giver altid en ekstra nerve til debatten, når vi har folketingspolitikere i Folk og Tro-teltet," fortæller afdelingssekretær for Luthersk Mission på Bornholm Hakon Christensen, der var en af medarrangørerne.

Vigtigt at komme ud, hvor livet leves

Han mener, det er vigtigt, at man som kristen organisation er med til at sætte samfundsrelevante emner til debat på linje med de mange andre forskellige organisationer, der deltager på Folkemødet.

"Som kristne har vi nogle væsentlige værdier, som vi skylder vores samfund at byde ind med. Også selvom vi måske kun er en lille stemme blandt mange."

"Vi lever i et trods alt velfungerende demokrati, hvor man har lov til at være uenige. Det er vigtigt, at vi kommer ud, hvor livet levet, og ikke bare bekræfter os selv i vores egne meninger," understreger han.

Se optagelserne fra debatterne her

Desuden var Folk og Tro-teltet vært for en meget spændende og selvransagende debat om ”social kontrol i konservative kristne miljøer”.

Det var en dialog mellem Carsten Hjorth Pedersen, leder af Kristent Pædagogisk Institut, og studerende Martin Rosgaard, der repræsenterede synspunktet om, at social kontrol også findes i missionsforeninger som LM/IM, som han selv er opvokset i – men i dag tager afstand fra.

> Se optagelserne fra debatten og de mange andre spændende debatter her.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.