Tro og forkyndelse i en ny tid

Cover: Budskabet 01/2022
I sin temaartikel reflekterer Frank Risbjerg Kristensen over, hvordan bibelsk tro og etik formidles under nye vilkår (Foto: Cover Budskabet 5/2022).

Vi lever i en tid og kultur, der er præget af, at klare dogmer og etik står ikke i høj kurs, men det gør autenticitet, erfaringer og bekræftelse derimod.

11/02/2022 / Ole Solgaard os@dlm.dk

Budskabets redaktion opfatter, at den situation gør, at man i vores tid selv må finde svarene på det meste, og at det påvirker tilgangen til Bibelen, fokusset i trosliv og forkyndelse og meget mere.

Derfor har de sat temaet ”Tro og forkyndelse i en ny tid” på dagsordenen i årets første nummer af fordybelsesmagasinet Budskabet.

”Vi vil gerne tage forskellige mennesker og generationer alvorligt og finde ud af, hvor ”skoen trykker” i nogle af de brydninger, der opleves i disse år blandt kristne med rødder i missionsforeningerne,” skriver de i introen. 

Tidens indbyggede uro

Temaets første artikel er et interview med to mennesker med forskellig tilgang til emnet.

Dernæst reflekterer Frank Risbjerg Kristensen, der har erfaring som underviser, sjælesørger og sparringspartner med unge gennem flere årtier, i sin temaartikel over, hvordan bibelsk tro og etik formidles under nye vilkår:

”Jesus favner også den postmoderne indbyggede uro i livet. Vi skal vove at lade hele Guds ord – ikke mindst selve evangeliet – være et spejl, som mennesker kan få lov til helt at spejle sig i og dermed møde sig selv i, på godt og ondt,” skriver han.

Hele artiklen kan læses her

----------

Magasinets temaartikler tager også fat på spørgsmål som: Hvordan formidler vi bibeltillid i en tid, hvor alt er til fortolkning? Og hvordan kan vi både formidle selvværd, syndserkendelse og et bibelsk billede af Jesus som frelser i en skamkultur?

Hele Budskabet 1/2022 – inkl. øvrige trosopbyggende artikler, anmeldelser af nye bøger osv. kan læses online her af abonnenter. Har du ikke abonnement, kan du via samme link se, hvordan du får det. 
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.