Træplantning giver nyt håb til Fjendeskoven

Barn i Fjendeskoven
I dag er de fleste træer i Fjendeskoven fældet eller brændt af, og området ligger hen som et tørt, støvet ingenmandsland uden for lov og ret. Foto: Maria Nitzsch Hastrup

Kirken i Siem Reap i det nordlige Cambodja er begyndt at plante træer i Fjendeskoven for at hjælpe den fattige lokalbefolkning. Dansk missionærpar har doneret de første to træer

24/09/2018 / Karin Borup Ravnborg kbr@dlm.dk

Det giver mening at plante ædeltræ i Fjendeskoven.

Det mener Axel Rye Clausen, missionær gennem mange år for Luthersk Mission i Cambodja.

Han og hustruen Annelise har købt og plantet to træer i det område, der kaldes Fjendeskoven, som er hjemsted for omkring 500 fattige familier.

Parret har været med til at grundlægge Countryside Harvest Mission, der styrker cambodjanske kirkers hjælpe- og missionsarbejde omkring byen Siem Reap.

Værdifuldt ædeltræ som indtægt til kirkens hjælpearbejde

De nyplantede træer er 10 år gamle og skal vokse yderligere 20 år, før de kan fældes.

Træsorten er meget eftertragtet til produktion af møbler og kan på den måde give en god indtægt til kirkens hjælpearbejde.

Church of Siem Reap har købt yderligere 9 træer, som skal plantes i området, og Axel Rye Clausen håber, at træplantningen kan være med til at inspirere lokalbefolkningen til at gøre det samme.

Illegal skovhugst truer levegrundlaget for fattig befolkning

Luthersk Mission har siden 2010 været engageret i evangeliserende og diakonalt arbejde i Fjendeskoven.

Da området i sin tid fik navnet Fjendeskoven, var det dækket af skov. I dag er de fleste af træerne fældet eller brændt af.

Området bliver - ligesom i mange andre skovområder i Cambodja - hærget af illegale skovhuggere, der udnytter skovens resurser på bekostning af den fattige lokalbefolkning, der skal leve af dem.

Forsvinder skoven, vil det også true vandforsyningen og fødevareproduktionen, da regnen og dermed også rismarkerne vil blive påvirket. 

Viser, at vi vil investere i områdets fremtid

En del af fremtidsplanerne for kirkens arbejde i Fjendeskoven er at være gode eksempler og vejlede de lokale med dyrkning af afgrøder og genetablering af skove og træer i området, fortæller Axel Rye Clausen.

"De 11 træer, vi i første omgang planter, er altså en spæd begyndelse på, hvad vi på længere sigt gerne vil derude."

"Det er en slags bevis for, at vi vil investere i områdets fremtid og tror på den," siger den danske missionær, der om få måneder rejser hjem sammen med sin kone efter 15 år i Cambodja.

---

> Støt arbejdet i Fjendeskoven. Giv en gave i dag på MobilePay 66288 eller konto 2230-0726496390, mrk. "Fjendeskoven".

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.