Skal undervise missionærbørn online fra Danmark

Birgitte Steffensen-Thomasen - ny undervisningsvolontør
Den 56-årige lærer Birgitte Steffensen-Thomasen skal undervise Lise og Johannes Christensen i dansk det kommende skoleår. Privatfoto

Det er ikke lykkedes LM at finde en ung volontør til at rejse til Cambodja og undervise missionærbørn. Nu kommer dansk-undervisningen til at foregå med en uddannet lærer over nettet

29/06/2020 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

"Jeg så ikke lige mig selv sendt til Cambodja som volontør, men gik og legede med tanken om at tilbyde danskundervisning online."

Sådan fortæller den 56-årige lærer Birgitte Steffensen-Thomasen om baggrunden for, hvorfor hun kontaktede LM omkring en ubesat volontørstilling i Cambodja.

"Gennem årene har jeg været rundt i det danske skolesystem og er netop nu i en fase, hvor jeg genovervejer, hvordan mit arbejdsliv skal se ud," siger hun.

"Det har jeg gået lange ture og drøftet med Gud, og pludselig ser min mand, Bo, opslaget på facebook fra LM om en volontør til undervisning i dansk."

Kombinere passionen for faget dansk med mission

Hun kontakter derefter LM, der efter nogle samtaler tager positivt imod det noget utraditionelle tilbud. 

"Jeg har selv tidligere rejst med Ungdom med Opgave (UMO), og jeg har en datter, der er involveret i UMO's missionsarbejde," siger Birgitte Steffensen-Thomasen, der er vikar på Thomasskolen i Skovlunde.

"For mig at se er det en mulighed for både at bruge min faglige passion for faget dansk og for at nå ud med evangeliet."

Mødes online med eleverne efter sommerferien

Planen er, at den erfarne lærer skal undervise børnene Lisa (6. klasse) og Johannes (7. klasse), når de - forhåbentlig til august - sammen med deres forældre rejser tilbage til Cambodja efter endt ophold i Danmark.

Det bliver gennem kommunikationsplatformen Teams, hvor hun både kan give eleverne skriftlige opgaver for og også kan mødes med dem gennem videoopkald.

"På grund af corona-situationen er det endnu uvist, hvornår de kan rejse tilbage. Men undervisning over nettet er heldigvis uafhængig af tid og sted," siger hun.

Hun har allerede mødtes med familien for at lære børnene lidt at kende, inden de efter sommerferien mødes online.

Klædt godt på til det danske uddannelsessystem

Det er hendes håb, at denne alternative løsning må bringe velsignelse - både for familien og for hende selv.

"Nu har vi jo haft denne tid med corona, som har vænnet os mere til online-undervisning, og det har vist sig på nogle områder at kunne noget, som klasseundervisning ikke kan."

"Det er mit ønske, at min undervisning af Lisa og Johannes må gøre, at de føler sig godt klædt på til det danske uddannelsessystem, når de engang kommer hjem til Danmark." 

---

LM har udsendt Andrea og Brian Christensen til studenterarbejde og undervisning på et teknisk gymnasium i Phnom Penh.

> Læs mere om deres arbejde her. 

 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.