Rekordhøje gaveindtægter i 2020 trods corona

Billede fra LM's genbrugsbutik i København
Der blev kæmpet en brav kamp i LM's otte genbrugsforretninger op mod jul for at overgå 2019-overskuddet - og det lykkedes. Her er det fra butikken i København (foto: Nicklas Lautrup-Meiner)

Alle negative forventninger til trods landede LM's landskasse med et solidt overskud efter et corona-år med mange usikkerheder. Det skyldes først og fremmest rekordhøje gaveindtægter og rekordhøje indtægter fra LM's otte genbrugsbutikker.

28/04/2021 / Nicklas Lautrup-Meiner nlm@dlm.dk

33.585.565 kroner.

Så mange penge modtog LM i gaver i 2020.

16.867.752 kroner af disse gik til LM’s store fælleskasse, der i 2020 som i mange andre år brugte størstedelen af sit budget på det internationale arbejde.

Så store gaveindtægter har LM’s landskasse aldrig fået før.

Vi regnede med et underskud

”I slutningen af oktober regnede vi med et underskud, selvom vi jo godt vidste, at der plejer at komme mange gaver i december. Men vi vidste ikke, at der ville komme så meget,” siger en tydelig lettet Resursechef, Johnny Lindgreen. 

Han fortsætter:

”Vi har meget at være taknemmelige for. De gaver og genbrugsindtægter, vi har fået, er udtryk for en stor opbakning fra LM’s venner.”

Også rekordstore indtægter lokalt

Også LM's mange lokale kasse har fået en solid indtægt.

I de sidste mange år har LM’s landskasse og LM’s lokale kasser ligget side om side med en samlet indtægt på omkring 30 millioner.

Men de høje gaveindtægter til LM’s landskasse betød ikke et dyk til de lokale kasser, der med gaveindtægter på 16.717.813 også fik flere gaver end nogensinde tidligere.

Møbler, tøj og "sager" satte igen rekord

I 2019 sendte LM's otte genbrugsforretninger 4,46 millioner kroner videre til LM.

De færreste havde forventet, at butikkerne kunne overgå dette efter et år med delvis forretningslukning. 

Men med 4,61 millioner – eller 144.788 kroner ekstra i forhold til året før – sendte butikkerne et rekordstort overskud videre til LM landskasse i 2020.

Desuden sender flere af butikkerne penge videre til afdelingskasserne.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.