Projekt julehjælp skal samle hele menigheden

Julehjælp i Vesterhavskirken, Esbjerg - december 2021
Vesterhavskirken i Esbjerg stod i december for et arrangement med uddeling af julehjælp til trængte familier i nærområdet. Her uddeles kasser med alt godt til en hyggelig juleaften. Foto: LMBU.

Luthersk Missions Børn og Unge står i 2022 i spidsen for et missionsprojekt, der går på tværs af alle generationer i LM's kredse og menigheder rundt i hele landet

24/01/2022 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Tidligere år har Luthersk Missions Børn og Unge (LMBU) haft flere forskellige indsamlingsprojekter, hvor børn, juniorer og unge samler ind til hvert deres formål i et af LM's missionslande.

Men i år lancerer LMBU ét samlet missionsprojekt, som går helt på tværs af generationerne - og "voksen"-LM er også med!

Årets missionsprojekt for 2022 hedder nemlig "Projekt Julehjælp" og retter sig mod det helt nære: uddeling af julehjælp til trængende familier herhjemme i Danmark.

Over 60.000 børn lever i familier, der ikke har råd til julen

Projekt Julehjælp går i sin enkelthed ud på at samle penge ind i menigheden og gennem aktiviteter skaffe penge nok til at nå det samlede projektmål på 600.000 kroner.

For de penge regner LMBU med at kunne give omkring 700 familier i Danmark en håndsrækning med en julepose med madvarer og andet godt til julen 2022.

"I Danmark lever over 60.000 børn i familier, hvor det er svært at få råd til at holde jul. De er vores medmennesker," lyder det i introduktionen til projektet på lmbu.dk.

Kan melde sig til at stå for den lokale uddeling af julehjælp

Og det er med at komme i gang med at få gode idéer til, hvordan man kan samle penge ind, for indsamlingsprojektet løber hele året fra januar til november 2022.

Her er det meningen, at man i de enkelte menigheder i fællesskab skal finde på nogle indsamlingsaktiviteter.

Desuden kan man melde sig til at stå for et lokalt arrangement op mod jul, hvor man uddeler julehjælp til dem i ens nærområde, der har søgt om hjælpen.

Gud kan komme ind i menneskers liv via en flæskesteg

En menighed, der sidste jul prøvede, hvad det vil sige at uddele julehjælp, er Vesterhavskirken i Esbjerg.

Her blev delt 21 julekasser ud med alt lige fra appelsiner, slik og chips til flæskesteg, og i kassen lå også et eksemplar af LM's julemagasin 24:12 og børnebladet Gumles Jul.

Det var en rigtig god oplevelse at være med til, fortæller en af arrangørerne fra Vesterhavskirken, som kun kan opfordre andre menigheder til at gøre det samme:

"Spring ud i det. Gud har veje mange steder, og han kan komme ind via en flæskesteg. Hvis det her kan være med til, at nogen bliver nysgerrige på kirken, så gå endelig i gang."

Diakoni og mission går hånd i hånd

Ivan Jakobsen, der er landsleder i LMBU, ser Projekt Julehjælp som en god måde at række evangeliet videre.

"Diakoni og mission går hånd i hånd. Bibelen kalder os til begge dele – at hjælpe vores medmennesker, der har økonomiske problemer, og at række budskabet om Guds kærlighed og frelse."

Desuden er det hans håb, at det nye projekt kan være med til at styrke kendskabet til hinanden på tværs af generationerne.

"Det er godt at have noget at være fælles om - børn, unge og ældre i menigheden. Her kan alle aldre bidrage med noget," siger han.

> Læs mere om Projekt Julehjælp, og hvordan I kommer i gang på lmbu.dk.

Projekt Julehjælp

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.