Perumissionærer har ventetid med indhold

Foto: Unge i Cuzco
Unge fra kirken i Cuzcos ungdomsgruppe laver peruanske doughnuts i Julie og Emils køkken (Foto: Solgaard)

Der går mindst tre måneder, før LM’s missionærer kan rejse til Peru. Missionskonsulent Kristine Ballantyne fortæller, at LM gerne vil give dem meningsfulde opgaver så længe

16/09/2020 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

Luthersk Mission har tre familier ansat til opgaver i Peru. De er imidlertid alle i Danmark, da landet er hårdt ramt af corona.

Det ligger nu fast, at alle tre familier først kommer af sted i 2021. Sandsynligvis bliver det allerførst i januar.

Lang og usikker ventetid

Kristine Ballantyne er missionskonsulent for Peru. Hun er klar over, at ventetiden kan føles meget lang og usikker – især fordi der ikke er nogen slutdato på.

”Det mest optimale var selvfølgelig, at de kunne rejse med det samme,” siger hun.

”Men når det nu ikke kan lade sig gøre, vil vi gerne give dem meningsfulde opgaver, så det bliver en ventetid med indhold.”

Møder, musik og forældreorlov

Hun fortæller, at de tre familier har en del møder hen over efteråret, hvor de blandt andet får god tid til at besøge de LM-forsamlinger, de særligt skal have kontakt med.

Julie og Emil Solgaard bor normalt i Cuzco, hvor de arbejder med at starte en ny menighed op.

Hun er på barselsorlov. Familiens andet barn bliver født inden for få uger.

Mens de er i Danmark, skal han holde forældreorlov i oktober og december og desuden bruge tid på at sætte sig ind i relevante materialer om at plante kirke, hvor der ikke er nogen i forvejen.

Merete og Roar Steffensen skulle have været udsenddt i oktober. Han udsendes til at give teologisk undervisning og hun til at arbejde med musik i den lutherske kirke.

I stedet er hun tilknyttet LM Musik, og det glæder musikkonsulent Christian Engmark sig over.

Han fortæller, at hun skal lytte sange af og skrive noder til udgivelser på Nodebasen.

Roar Steffensens opgaver er ikke endeligt defineret, men han er i kontakt med teamlederen i Peru om, hvilke opgaver han kan løse fra Danmark.

Spanskstudier og ægteskabskurser

Lise og Frederik Berggren Smidt skulle også have været udsendt i oktober. De udsendes til blandt andet at holde ægteskabskurser i menighederne i den lutherske kirke i Peru.

Han rejste rundt i Sydamerika i otte måneder som ung og kan derfor allerede noget spansk. Men for Lise er det helt nyt, og hun er gået i gang med sprogundervisning en gang om ugen.

Parret har sat sig for at træne sprog et par timer hver dag, indtil de skal af sted – og så fortsætter de på sprogskole i Peru.

Ellers er deres kalender i efteråret fuld med meget af det samme, som de skal lave i Peru.

De skal holde tre PREP-kurser i LM-regi, og Frederik skal holde nogle seminarer sammen med familiekonsulent Kristian Andersen.

Åbenhed for ændrede behov i Peru

Kristine Ballantyne fortæller, at coronasituationen har været hård ved Perus økonomi.

”Vi må indstille os på, at der kan være sociale og diakonale behov, der er større end de arbejdsopgaver, vi tænker,” siger hun.

”Derfor er det nødvendigt med en vis åbenhed for, at missionærerne kan opleve andre behov, når de kommer til Peru, end dem, som de hjemmefra har forberedt sig på.”

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.