Online gudstjenester så længe Danmark er lukket

Skærmbillede fra online gudstjeneste
Mange fulgte med, da Norea og LM sendte online gudstjenester i påskedagene. Her er det familiekonsulent Kristian Andersen, der talte Palmesøndag. (skærmbillede)

Mange har fulgt med i de online gudstjenester, som Norea og LM har sendt under corona-lukningerne. Nu fortsætter gudstjenesterne, der ud over at glæde mange, der ikke kan komme i kirke og missionshus, også har givet Norea vigtige erfaringer til brug for fremtiden

16/04/2020 / Nicklas Lautrup-Meiner nlm@dlm.dk

Der er ingen planer om at stoppe online gudstjenesterne, som Norea Mediemission har sendt i samarbejde med LM hen over påsken. Også på søndag er der online gudstjeneste. Denne gang med efterskoleforstander på Løgumkloster efterskole, Jørn Nørgaard, som prædikant.

”Vi fortsætter så længe, man ikke kan komme i kirke eller missionshus”, lyder det fra Noreas daglige leder Ole Sørensen.

Omkring 2000 personer, der følger med

Siden 22. marts har Norea sendt gudstjenester via deres Youtube-kanal og deres Facebook-side med forskellige prædikanter, mødeledere og musikere fra LM.

Gudstjenesterne er blevet vist live på mellem 450 og 675 skærme og videoerne er også blevet set efterfølgende. I skrivende stund har flere af videoerne omkring 2000 visninger.

”Vi regner med, at der i gennemsnit sidder omkring to personer bag hver skærm. Vi ved, at en tredjedel ser med på et Smart-TV, hvor hele familien kan have glæde af det. Det giver mellem 1000 og 2000 seere, når vi sender live. Det er meget tilfredsstillende, når man også tænker på, at der løbende under corona-lukningerne er flere og flere kirker, der er begyndt at sende live gudstjenester,” mener Ole Sørensen.

Mange i og uden for LM følger med

Norea har også fået tilbagemeldinger fra mange forskellige folk, der har fulgt med i gudstjenesterne.

”Folk ringer og fortæller, at det er supergodt. Mange har ros, og mange har også forslag til, hvordan det kan gøres bedre, men slår fast, at de synes, det er godt, det vi gør.”

Ole Sørensen ved, at der er mange i LM, der følger med i udsendelserne, men der er også folk, der ikke normalt kommer til LM’s møder, ved han:

”Vi får også respons fra folk, vi ikke kender, og på anden hånd hører vi om folk som ser med, som ikke normalt kommer i kirke og missionshus.”

Mange timers arbejde i én times gudstjeneste

Det er ikke nogen lille sag at lave en online gudstjeneste for Norea.

”Skulle vi lave det på radio, ville det være meget nemt for os, men her skal vi tænke over lys, farver, kameraer og udstyr,” siger den daglige leder.

”Vi lærer undervejs. Vi har bøvlet lidt med at dem, der spiller og synger ikke kan høre sig selv. Det er noget andet at synge i et lyddødt studie end i en sal med højttaler og monitor, men nu tror vi, at vi har fundet den rette løsning.”

Han tilføjer, at der går mange timers arbejde forud for hver gudstjeneste med planlægning, koordinering og klargøring.

Gode erfaringer til efter corona-lukningerne

Online gudstjenesterne er så stor en succes, at Norea overvejer, om de kan tage deres gode erfaringer med sig videre.

”Vi har et setup, som der er perspektiver i også i en fremtid, hvor Danmark er åbent igen. I første omgang tager vi det dog uge for uge,” slår Ole Sørensen fast

”Vi er også klar til at hjælpe med det, vi kan, hvis det for eksempel skulle ske, at Bibelcamping bliver aflyst.”

 

Se online gudstjenesterne her

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.