Når familiedrømmen går i stykker

Cover Budskabet 3/2020
I sin artikel om familiekonflikter skriver psykolog Maria Kofod Techow: "Hos mange virker en krise som et forstørrelsesglas. Det, der er svært i familien, bliver mere kompliceret."

Drømmen er bristet!

03/07/2020 / Ole Solgaard os@dlm.dk

Man ønsker bare at leve i fred og harmoni med sine forældre, søskende eller børn, men der er gået kludder i det. Eller man længes efter en at dele livet med hver dag, men lever stadig som single. Eller man fik måske en ægtefælle, men det lykkes ikke at få et barn. Eller måske er ægteskabet gået i stykker.

Den situation tager Budskabet op i det netop udkomne nummer, hvor temaet er: ”Når familiedrømmen går i stykker”.

”Bibelen er fuld af beretninger om alle mulige varianter af bristede familiedrømme. Det faktum kan lære os, at vi ikke står alene med vores nederlag.

Det kan ellers føles pinligt, når jeg ikke kan finde ud af det med familien – det, som ser ud til at lykkes for ’alle andre’,” står der i lederartiklen, som er skrevet af Alex D. Karlsen, der er med i redaktionsudvalget. Artiklen kan læses gratis her.

Hvordan hjælper vi hinanden?

Der er valgt fire nedslag i de bristede familiedrømme med artikler om henholdsvis familiekonflikter, singleliv, barnløshed og om livet efter en skilsmisse.

I artiklen om familiekonflikter skriver psykolog Maria Kofod Techow: ”Coronakrisen har på mange måder vendt op og ned på vores måder at være sammen som familie på. Hos mange virker krisen som et forstørrelsesglas. Det, der var svært i familien, bliver mere kompliceret og konsekvenserne større.”

Hun udfolder behovet for rummelighed og grænser i familien, og så tager hun fat på, hvordan man kan gribe de svære samtaler an, når en konflikt lurer, og hvordan man kan håndtere det, hvis samtalen heller ikke lykkes.

De fire temaartikler forholder sig til, hvad man stiller op, når familiedrømmen på en eller flere måder går i stykker: Hvad indebærer det at have Gud med i sit liv i de situationer? Hvordan kan vi være til hjælp for os selv og andre?

-----------------

Magasinet indeholder også refleksioner om kvinderoller, folkereligiøsitet, livet med Jesus, sammenhængen mellem synd og rottebekæmpelse, kristnes samfundsaftryk, boganmeldelser og meget andet.

Hele Budskabet 3/2020 kan læses online her af abonnenter. Har du ikke abonnement, kan du via samme link se, hvordan du får det.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.