Muligt for flere at komme til møde i LM

LM's frimenighed i Tarm
De frimenigheder og missionshuse, hvor man ikke har haft plads til alle de folk, der gerne vil være med til møde kan nu klemme lidt flere ind efter Kirkeministeriet har revideret deres retningslinjer - her er det fra Tarm Frimenighed i 2015 (foto: privat)

Nye retningslinjer fra Kirkeministeriet betyder, at man i visse tilfælde kan give plads til flere personer ved LM's møder

18/06/2020 / Nicklas Lautrup-Meiner nlm@dlm.dk

Kirkeministeriet har opdateret retningslinjerne for, hvor mange der kan samles i et missionshus, kirke eller lignende. Det kan betyde, at der kan samles flere i de LM-forsamlinger, hvor pladsen eller mængden af folk begrænser deltagerantallet.

Flere personer, hvis man primært sidder ned

9. juni revidere Kirkeministeriet retningslinjerne for, hvordan man må samles i kirker og missionshuse landet over.

Her blev kvadratmeterreglen blødt op, sådan at man kan samles flere personer i et lokale, hvis man fortrinsvis sidder ned.

De nye retningslinjer åbner op for, at man kan være én person pr to kvadratmeter, hvis man ”i det væsentlige sidder ned eller knæler”.

Hvis man primært står op, gælder kravet om én person pr fire kvadratmeter dog fortsat.

En række forholdsregler for at mindske smittespredning

Retningslinjerne, der kan findes her, lægger stadig op til flittig brug af håndvask og håndsprit samt brug af handsker ved uddeling af nadver.

Man skal ligeledes holde en meters afstand til folk og to meters afstand, hvis man synger – undtagen, hvis man ”til dagligt er i tæt kontakt, som for eksempel medlemmer af samme husstand”, hedder det.

Det frarådes fortsat at personer, der er særligt udsatte, deltager i gudstjenester og lignende aktiviteter, hvor mange samles.

Forsamlingsforbud uden for missionshuset

Selv om kirker og missionshuse således er undtaget forsamlingsforbuddet, gælder forbuddet dog fortsat lige uden for kirkens hoveddør.

Maksimumgrænsen for antallet af personer, der må samles, er dog blevet hævet til 50 personer og ventes at hæves yderligere den 8. juli.

Aktiviteter i LMBU-regi er ligeledes åbnet igen, under en række forskellige retningslinjer.

 

Se retningslinjer her

Kirkeministeriets reviderede retningslinjer for gudstjenester, forkyndende møder og lignende

Retningslinjer for indendørs foreningsliv – eksempelvis børneklubber

Retningslinjer for udendørs foreningsliv

Retningslinjer for sommeraktiviteter for personer under 25 år

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.