Missionærer sammen til konference i Arequipa

Norske og danske missionærer i Peru samlet foran uddannelsesinstitutionen SETELA
Missionærerne i Peru samlet foran uddannelsesinstitutionen SETELA. Privatfoto.

De seks danske missionærer i Peru mødtes med deres norske kolleger fra den 11.-15. april for at drøfte retningen for de kommende års missionsarbejde 

19/04/2021 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Missionærerne Merete og Roar Steffensen, Julie og Emil Solgaard og Lise og Frederik Berggren Smidt var i sidste uge på fem dages konference med deres norske kolleger i Peru.

Konferencen foregik i Arequipa og var arrangeret af Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM), som er Luthersk Missions samarbejdspartner i Peru.

Den årlige missionskonference er en vigtig samling for missionsarbejdet i Peru, fortæller missionær Frederik Berggren Smidt, der sammen med sin kone Lise var med for første gang. 

"Det er her, man er med til at angive retningen for de kommende års missionsarbejde og samarbejde med de nationale kirker," understreger han og tilføjer, at det også var en god anledning til at lære sine missionærkolleger bedre at kende.

Større indflydelse på præsteuddannelse til de nationale kirker

Et af de punkter, der blev drøftet på konferencen, var den lutherske kirkes præsteuddannelse på institutionen SETELA, som ejes af NLM.

Her blev det blandt andet besluttet, at de nationale kirker i Peru og Bolivia skal have større indflydelse på indholdet, så uddannelsen i højere grad passer til det behov, der er i menighederne.

Et andet punkt var valg til missionærernes ledende organ, regionsstyret, som mødes mellem konferencerne for at drøfte arbejdet og planlægge næste års konference.

Det nye regionsstyre blev valgt og sammensat af to norske missionærer - Ingebjørg Martinussen og Malvin Ommedal - og to danske - Emil Solgaard og Merete Steffensen som suppleant.

Den peruanske kirkes økonomi lider under coronaepidemien 

Desuden drøftede man den peruanske kirkes vilkår og situation under den stadig igangværende coronaepidemi.

Trods et svært år har det dog lykkedes mange kirker at bibeholde kontakten til deres medlemmer ved hjælp af digitale medier og i flere tilfælde endda række ud til andre.

En af forklaringerne på det er, at man i flere år har drevet radiomission og har kunnet bygge videre på erfaringerne derfra.

Det er dog ikke alle peruanere, der har internet, og særligt landbefolkningen har måttet undvære det virtuelle kirke-fællesskab.

Kirkens økonomi har også lidt under, at der ikke har været de sædvanlige indtægter fra kollekter, og derfor har de fleste præster måttet søge anden beskæftigelse ved siden af.

Familieprojekter skal skabe større tryghed og trivsel i hjemmene

"I både Bolivia og Peru har der i det seneste år været familieprojekter i gang med online-kurser for at komme volden til livs og skabe større tryghed og trivsel for både børn og ægtefæller," fortæller Frederik Berggren Smidt.

Arbejdet med ægteskabskurser og hjælp til familierne er noget af det, som han og hans kone Lise er ansat til at hjælpe den lutherske kirke med.

"Dette vigtige arbejde fortsætter i de kommende år. Det er et arbejde, som også i mange tilfælde rækker ud til familier uden for de lutherske menigheder," siger han.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.