Mange børn hørte om den kristne tro

Foto: Uden for kirke
Mange børn og voksne deltog i både undervisningen om den kristne tro og i gudstjenesten om søndagen (Foto: Carl Hasselberg).

Elever og lærere fra Kiabakari Bibelskole var på praktiktur rundt til 12 byer i nærheden af skolen. Især mange børn dukkede op til bibelundervisning og gudstjeneste

21/10/2021 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

Praktikturen med eleverne på bibelskolen var blevet planlagt flere uger i forvejen, men pludselig fik evangelisten i den by, Carl Hasselbergs gruppe var i, den ide, at de skulle invitere til undervisning om den kristne tro fredag og lørdag.

”Han syntes, vi havde så god tid, at det kunne vi sagtens,” siger Carl Hasselberg, der er lærer på Kiabakari Bibelskole i Nordtanzania. 

Carl Hasselberg skulle tale om det grundlæggende i den kristne tro, og evangelisten skulle tale om frelsen i Jesus og det kristne fællesskab.”

”Jeg havde heldigvis computeren med, hvor mine manuskripter ligger, for jeg havde for nylig undervist første årgang på bibelskolen om det emne,” siger Carl Hasselberg.

Han blev udsendt som missionær af Luthersk Mission til Tanzania i februar 2020, og han føler sig stadig for usikker på swahili til at kunne undervise uden manuskript.

Inviterer til gudstjeneste ved husbesøg

Elever og lærere på Kiabakari Bibelskole tager på praktiktur flere gange om året. De bliver delt ind i små grupper, som tager ud til et nyt område hver gang. 

Der går de fra hus til hus, læser et bibelord, synger, beder og inviterer dem til gudstjeneste om søndagen.

Denne praktiktur fandt sted først i oktober. Den varede en uge og gik til 12 af byerne i området ved Mugumu, der ligger cirka 120 kilometer øst for Kiabakari

Mange børn og voksne tog imod invitationen

Gruppen inviterede også til bibelundervisningen, da de gik fra hus til hus for at invitere til gudstjeneste. 

Ti voksne – og til deres store overraskelse – 19 børn dukkede op.

”Heldigvis er børn i Tanzania vant til at sidde og lytte længe, så det gik godt, selv om det, jeg sagde, ikke var tilpasset børn,” siger Carl Hasselberg. 

Han bad bibelskoleeleven synge med børnene i pauserne, og der var ingen, der beklagede sig over, at posen med slik til søndagsskolen om søndagen blev åbnet allerede fredag. 

Søndagsskole i stedet for gudstjenesteledelse

Om søndagen var der gudstjeneste, og her var børnene klar igen. 

I alt var der 27 børn. 

En stor gruppe børn stod og ventede ved bilen, da de gerne ville køre med til kirken, der ligger i udkanten af byen. Andre var gået derud. 

”Egentlig var det planen, at en af eleverne fra bibelskolen skulle lede gudstjenesten, og jeg skulle prædike,” siger Carl Hasselberg. 

”Men da søndagsskolelæreren var bortrejst, og at de ikke havde planer om at holde søndagsskole, spurgte jeg evangelisten, om han ikke kunne være gudstjenesteleder, så bibelskoleeleven kunne holde søndagsskole.”

Det syntes han var o.k., så børnene gik ud til deres egen samling med sang, forkyndelse – og mere slik.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.