LMH-elever køber rekordmange brugte bøger

Foto: Gamle bøger
De opbyggelige bøger skulle have været smidt ud, men bliver nu solgt i Christian Lunds bogsalg, og det kommer LMH-eleverne til gode (Foto: Pexels.com).

Arkivar Christian Lund kan ikke nænne at smide gode, opbyggelige bøger ud. Derfor får LUMI Genbrug flere penge i kassen, og eleverne får billige bøger, der ellers er udsolgt

10/01/2023 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

En gang hvert halve år på Luthersk Missions Højskole i Hillerød er der en dag, hvor eleverne kommer gående hen ad gangen med store stakke af nyindkøbte bøger.

Der bliver nemlig købt stort ind, når tidligere kasserer i LM Christian Lund, der nu er frivillig arkivar, kommer med sit bogsalg.

Bogsalget består af brugte kristne, opbyggelige bøger, som han får fra LUMI Genbrug.

Flere grunde til, at eleverne køber stort ind

På efterårsholdet 2022 havde Christian Lund den største omsætning nogensinde på et LMH-hold, holdets størrelse taget i betragtning, og det betyder, at han i alt sidste år solgte for omkring 18.000 kroner.

Bøgerne er virkelig billige, fortæller Ditte Olsen, der er PR-koordinator på skolen, men hun tror ikke, det er den eneste grund til, at eleverne køber så stort ind.

”En del af eleverne stifter bekendtskab med kristen litteratur for første gang, når de kommer på LMH, så de har ikke en masse bøger i forvejen, og så gør flere af lærerne en hel del ud af at anbefale bøgerne meget konkret.”

Kan ikke nænne at smide gode, opbyggelige bøger ud

Christian Lund fortæller, at en del af bøgerne stammer fra dødsboer, som LUMI Genbrug får.

”Jeg synes, at det er ærgerligt, at gode kristne, opbyggelige bøger bliver smidt væk, hvis nogen kan bruge dem,” siger han.

”Så derfor tager jeg de bedste. Dem, jeg regner med, at nogen kan have lidt gavn af, og hvor jeg kender forfatterne som gode,” siger han og tilføjer, at det også giver eleverne mulighed for at få fat i bøger, der er udsolgt.

Ud over salget til eleverne på LMH er Christian Lunds bogsalg også åbent på to af de korte kurser på LMH, nemlig Bibeldage og Sommerhøjskole.
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.