LM'ere giver julehjælp og hilsen til lokale i Spjald

Åse Kristensen, Spjald Frimenighed, står for uddeling af julehjælp 2019
Den 21. december slår Åse Kristensen og andre fra LM-frimenigheden i Spjald dørene op til missionshuset for udlevering af julepakker serveret med lidt kaffe, småkager og julemusik. Foto: Erik Poulsen, Videbæk/Spjald Avis.

Spjald Frimenighed oplever en støt stigning i ansøgninger fra lokale borgere, der har svært ved at få økonomien til at hænge sammen op til jul. Over 30 julepakker forventes uddelt i år

11/12/2019 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

I den vestjyske by Spjald har de lokale LM'ere et ønske om at hjælpe økonomisk trængte medborgere.

Siden 2012 har Spjald Frimenighed tilbudt julehjælp, og ordningen er blevet udvidet år for år.

De første år var der omkring 15 pakker, som frivillige LM'ere kørte ud med - mad, en julegave til børnene og en julehilsen fra menigheden.

Nu kommer der over dobbelt så mange ansøgninger om julehjælp, så de senere år inviteres modtagerne i stedet til en eftermiddag i missionshuset, hvor pakkerne bliver uddelt.

Julemagasin og invitation til julegudstjeneste følger med

I år udleveres julepakkerne ved et arrangement den 21. december fra kl. 15-17, fortæller Åse Kristensen, der er medlem af frimenighedens bestyrelse.

"Der er kaffe, søde sager og julemusik, hvor folk, der har søgt julehjælp, kan komme og hente den og samtidig få et par hyggelige timer med socialt samvær."

Sammen med julepakken får modtagerne julemagasinet 24:12 og en hilsen fra menigheden med invitation til julegudstjeneste og julefest i missionshuset.

"Det er dog ikke en betingelse for at få hjælp. Men vi vil gerne åbne dørene for at vise, at omsorg og næstekærlighed også er en del af menighedens arbejde," siger Åse Kristensen.

Børn og unge står i kø for at få lov til at dele julehjælp ud

Indtil nu har frimenigheden kunnet imødekomme alle ansøgninger med økonomisk støtte fra en fond samt penge eller gaver fra lokale borgere.

"Vi har for eksempel fået gaver fra et par familier, der tidligere havde fået julehjælp, og som har fået det bedre økonomisk og gerne vil glæde andre," fortæller Åse Kristensen.

Hun glæder sig meget over den store opbakning i menigheden, både økonomisk og med arbejdskraft.

"Selv vores børn og unge står i kø for at få lov til at være med til uddelingen, fordi de oplever, det giver så god mening." 

En god anledning til at gøre dørtrinnet til missionshuset lavere

Den største motivation for hende er dog at se glæden hos dem, der kommer og henter hjælpen.

"Juletiden kan være hård for mange, og der er mennesker - også i vores lokalområde - der ikke har det så nemt økonomisk."

"Julehjælpen er en god anledning til at gøre dørtrinnet til missionshuset lavere og vise, hvem vi er," understreger hun.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.