LM og LMBU holder kvindekonference på LMH

Fra en kvindekonference i Aarhus 2015 - Arkiv.
Arrangørerne ønsker, at konferencen må have fokus på fællesskabet mellem kvinder på tværs af generationer. Arkivfoto.

Luthersk Missions Højskole i Hillerød danner rammen, når arrangørerne i weekenden 13.-15. september slår dørene op for LM's første landsdækkende konference for kvinder i alle aldre.

12/04/2024 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Det kommer til at boble af kvindestemmer, latter og fællesskab, når LM og LMBU i fællesskab inviterer til den første landsdækkende kvindekonference i LM-regi 13.-15. september med temaet: "Frihed i Jesus".

Konferencen er blevet til med støtte fra Dansk Ungdoms Fællesråd på 45.000 kroner.

Flere aldersgrupper er repræsenteret i planlægningskomiteen og forhåbentlig også blandt deltagerne på konferencen, som finder sted på Luthersk Missions Højskole i Hillerød.

"Vores ønske er at skabe en konference for kvinder på tværs af generationer, hvor troen på Jesus er i centrum, og hvor fællesskabet mellem kvinder får en særlig plads," siger Johanna Vævest Nymann Eriksen, der er med i planlægningskomitéen.

Savner kristne kvinder som forbilleder

"Jeg har taget initiativ til en kvindekonference i LM, fordi jeg synes, der mangler et sted, hvor der kan dannes nogle gode forbilleder for kristne unge kvinder," fortæller den 25-årige medicinstuderende, som har været med i LMBU's bestyrelse siden 2019, er gift og bor i København.

Som helt ung havde hun svært ved at finde ud af, hvad hun som kvinde kunne bidrage med i menigheden.

"Den rolle, kvinder spiller i vores menigheder, er ikke så synlig. Jeg har savnet at mærke en levende tro blandt andre kvinder og en plads til at være kristen kvinde på forskellige måder," siger hun.

Frihed i Jesus - frihed til forskellighed i troen

Konferencens tema handler om den frihed, vi har fået i Jesus, fortæller arrangørerne.

"Det er vigtigt, man som deltager mærker, at der ikke kun findes én type kvinder, men at vi er forskellige og har forskellige behov," siger Johanna Vævest Nymann Eriksen.

Derfor er der i programmet også indlagt forskellige morgentilbud - morgenløb, tidebøn, klassisk morgensang - ligesom der også er plads til at sætte sig lige så stille og vågne med en kop kaffe.

Sex, singleliv, feminisme, klimaansvar og meget mere

Gymnasiesekretær Kristina Eskesen og DBI-studerende Louise Høgild bliver nogle af talerne på konferencen.

Desuden er der mange spændende emner på programmet med seminarer om alt fra sex i ægteskabet, singleliv og det at være ung mor til feminisme, klimaansvar og livet som moden kvinde.

"Det er vigtigt for os, at seminarerne favner den forskellighed, som vi ønsker skal præge konferencen, så man - uanset om man lige er gået ud af 1.g eller har fyldt år mange gange - får noget ud af at være med."

> Se de mange spændende seminarer her.

Kvindekonference

Tilmelding på www.kvindekonference.dk.

Efter 1. september lægges 50 kroner til prisen.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.