LM anbefaler missionærer at rejse hjem

Flyvemaskine i skyerne
LM's Landsstyrelse anbefaler LM's missionærer at rejse hjem, men støtter op om både dem, der vælger at blive, og dem, der vælger at rejse (foto: Pixabay).

Omkring halvdelen af LM's missionærer rejser hjem. Det er konsekvensen, efter at LM's Landsstyrelse har anbefalet dem at komme hjem. Lukkede flyruter og lufthavne betyder dog, at det i høj grad er usikkert, om det kan lade sig gøre at rejse

25/03/2020 / Nicklas Lautrup-Meiner nlm@dlm.dk

LM’s Landsstyrelse anbefaler, at alle LM’s missionærer og volontører rejser hjem.

Det er konsekvensen af det seneste ekstraordinære Landsstyremøde den 23. marts.

Anbefalingen er dog ikke et krav, siger vicegeneralsekretær og missionsleder Carsten Skovgaard-Holm:

”Der er et frivilligheds-princip i det. Landsstyrelsen siger ikke, at missionærerne skal rejse hjem. De kan vælge at blive, mens det er et krav for volontører, der er tilknyttet en missionær, der vælger at rejse.”

I skrivende stund har cirka halvdelen af LM’s missionærer valgt at komme hjem. Det er dog meget usikkert, om det overhovedet kan lade sig gøre for alle dem, der ønsker det.

Corona spreder sig til LM’s missionslande

Coronaepidemien har spredt sig i en sådan grad, at det ikke kun er Kina og Europa, der er ramt, men også resten af verden – herunder i stigende grad LM’s missionslande Peru, Tanzania og Cambodja.

Det er begrundelsen for, at LM’s ledelse har valgt at ændre anbefalingen til de udsendte missionærer.

Hvor anbefalingen tidligere lød, at de skulle blive i henhold til Udenrigsministeriets anbefalinger, lyder anbefalingen nu, at de kommer hjem til Danmark.

Fuld opbakning til både at blive og at rejse

Der er således ikke tale om et krav til de udsendte.

”Uanset om missionærerne vælger at blive eller rejse hjem, har de Landsstyrelsens og den daglige ledelses fulde opbakning,” siger Carsten Skovgaard-Holm.

Han uddyber og siger, at LM har bedt alle udsendte missionærer og volontører om at tale med deres nærmeste leder, før de træffer den endelige beslutning.

Kan vise sig umuligt at rejse for nogle

Det er ikke uden videre nemt at komme til Danmark for missionærerne, forklarer missionslederen.

Peru er helt lukket for udflyvning, mens det er meget vanskeligt at komme ud af Cambodja.

Det er fortsat muligt at flyve ud af Tanzania, men det kan ændre sig med meget kort varsel, siger Carsten Skovgaard-Holm.

”Teamledere og missionskonsulenter arbejder hårdt på at skaffe billetter, men vi ved ikke, om det kan lade sig gøre, så de missionærer, der ønsker det, kan rejse hjem.”

Han tilføjer, at han håber, at LM’ere og andre i Danmark vil være behjælpelige med at finde et sted at bo, for de missionærer, der kommer tilbage i de kommende dage.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.