Julefest med bankospil, nærvær og omsorg

Foto: Julefest på Arken
På LM's værested Arken var der traditionel dansk julemad og masser af hygge til julefesten den 19. december (Foto: Bent Larsen).

50 mennesker fejrede jul på LM’s værested Arken i Esbjerg, der ønsker at sætte julebudskabet i centrum og gøre fællesskabet tydeligt gennem nærvær og omsorg

03/01/2023 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

Flæskesteg, rødkål, risalamande med mandel, julehistorie, julesange, julekonfekt, andagt og masser af hygge med bankospil om medbragte pakker.

Det var indholdet, da 50 mennesker var samlet til julefejring på LM’s værested Arken i Esbjerg mandag den 19. december om aftenen.

”Det er et program, hvor man sidder ned, for vi har desværre ikke plads til et juletræ, man kan gå rundt om,” siger Mie Sundgaard, der er diakonal medarbejder på Arken.

Har ikke tidligere oplevet så godt fællesskab

Hun glæder sig over en rigtig dejlig aften med positive og glade mennesker. 

At det ikke kun er personalet, der er glade for den årlige julefejring, er også tydeligt, når man ser, hvor hurtigt de 50 pladser bliver booket. 

”Heldigvis behøvede vi ikke sige nej til nogen i år,” siger Mie Sundgaard og fortæller, at flere af deltagerne har ringet og sagt, at det var en rigtig god aften. 

”Der er også flere, der var med første gang, og som fortæller, at de ikke tidligere har oplevet så godt fællesskab.”

Højtiden og julebudskabet skal i centrum

”Vi holder julefest på Arken for at sætte højtiden og julebudskabet i centrum,” slår Mie Sundgaard fast. 

Hun tilføjer, at de også gerne vil gøre deres fællesskab tydeligt gennem nærvær og omsorg for hinanden.

”Og så holder vi julefest, fordi mange af de 60-70 brugere på Arken kun har et meget svagt – eller slet intet netværk – og derfor ikke holder jul andre steder.”

Medarbejderne på Arken har valgt at holde julefesten nogle dage før jul i stedet for i selve julen, hvor de prioriterer deres egne familier højt. 

”Vi er rigtig meget på i hverdagen og har brug for en pause, så vi kan samle kræfter til at tage fat på arrangementerne på Arken i det nye år – friske og udhvilede,” siger Mie Sundgaard.
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.