Jeg vil gerne helbrede mennesker indeni

Terapeutisk behandling i Daughters of Cambodia
Den kristne organisation Daughters of Cambodia tilbyder terapeutisk behandling for at hjælpe klienterne med at bearbejde deres traumer. Arkivfoto

Cambodjanske Srey Noch blev kristen som teenager og begyndte at læse psykologi, fordi hun brændte efter at hjælpe andre. Nu er hun terapeut for unge tidligere prostituerede i Phnom Penh.

15/06/2020 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Srey Noch skulle oprindelig have været sygeplejerske og blev tilbudt et stipendium til at læse videre, fordi hun var så dygtig i skolen.

Men den unge fiskerdatter fra provinsen Koh Kong i det vestlige Cambodja takkede pænt nej.

Hun var blevet kristen og følte, hun havde et kald til at helbrede folk indeni.

Storebroderen blev vred, men stipendiekomiteen lyttede

Familien forstod ikke den unge kvindes valg, og hendes storebror blev så vred på hende, at han nægtede at tale med hende og hjælpe hende med at komme til at studere.

Men stipendiekomiteen indkaldte hende til møde igen og var interesseret i at finde ud af, hvorfor hun ville læse noget andet.

"Jeg fortalte dem, hvad jeg brænder for. Efter noget betænkningstid vendte de tilbage og fortalte, at de ville støtte mig i to år. Det var jeg meget glad for," fortæller hun i et interview til missionær Christina Palmkvist Andersen.

Fandt ud af, at det var psykologi, hun skulle læse

Srey Noch måtte selv rejse til hovedstaden Phnom Penh i jagten på at følge sit kald.

"Jeg besøgte forskellige universiteter og forklarede dem, at jeg ville helbrede folk indeni. På den måde fandt jeg ud af, at det var psykologi, jeg skulle læse."

"De to første år, jeg læste, arbejdede jeg også ved siden af, så jeg kunne sørge for mig selv, når jeg ikke længere fik stipendie, og også hjælpe min familie økonomisk."

Efter fire års studier kunne hun kalde sig psykolog.

Spørger hver dag: Gud, hvordan kan jeg hjælpe?

I dag er hun 27 år og arbejder i Phnom Penh for den kristne organisation Daughters of Cambodja, der hjælper unge kvinder ud af prostitution.

"Inden jeg mødes med en klient, beder jeg altid: 'Gud, hvordan kan jeg hjælpe? Hvilket arbejde vil du i dag gøre i hende, jeg skal mødes med?'"

"Jeg takker Gud for, at han ledte mig til Daughters of Cambodia, og jeg oplever, at han bruger mig til at bringe helbredelse for de traumer, kvinderne har været ude for."

Srey Noch er desuden blevet forsonet med sin bror igen, og hun fortæller: "Hver gang jeg kommer hjem, siger min far: 'Der kommer min datter, som jeg er så stolt af!'"

---

Luthersk Mission støtter organisationen Daughters i Cambodja med at give tidligere prostituerede en ny hverdag.

Vil du være med? Så kan du støtte arbejdet her.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.