Fortsætter med at sætte spor i unge mennesker

Foto: Henrik Nymann afsked
Ved afskedsreceptionen fortalte Henrik Nymann Eriksen, at han ofte har bedt: "Gud lad det være godt for LMH, at det er mig, der er forstander i denne periode" (Foto: Kaja Lauterbach).

Henrik Nymann Eriksen skifter lederpost ud, men fortsætter med at uddanne unge mennesker i LM. Fra at være forstander på LM’s Højskole bliver han nu rektor på Dansk Bibel-Institut

22/06/2022 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

”Jeg har været dybt taknemmelig for jobbet som forstander på LMH, hvor jeg både har kunnet arbejde med teologi og med ledelse.”

Det sagde Henrik Nymann Eriksen ved afskedsreceptionen for ham i skolens spisesal fredag den 17. juni. 

Efter 19 år er han stoppet som forstander på Luthersk Missions Højskole for at blive rektor for Dansk Bibel-Institut (DBI).

Her fortalte han også, at han ofte har bedt: "Gud lad det være godt for LMH, at det er mig, der er forstander i denne periode.”

Har som forstander altid arbejdet på at finde løsninger

Ud fra de mange indlæg at dømme er denne bøn blevet opfyldt.

En fyldt spisesal hørte tidligere og nuværende venner og arbejdsrelationer tale meget positivt om Henrik Nymann Eriksen – som menneske, men ikke mindst som forstander af LMH.

”Du har sat spor i mange unge mennesker både menneskeligt og åndeligt og har som forstander altid har arbejdet på at finde løsninger,” sagde den nuværende bestyrelsesformand Hans Ulrik Munk.

Mange hilsner indeholdt også en tak til Henriks kone, Helen, for medleven på LMH.

”Det var Henrik, vi kaldte til forstander, men det er vigtigt, at et ægtepar står sammen,” sagde tidligere bestyrelsesformand Jens Kastberg og ønskede dem Guds velsignelse over deres fremtidige virke og fællesskab.

Ser frem til at fortsætte samarbejdet på DBI

Vicegeneralsekretær i LM Birger Reuss Schmidt takkede for samarbejdet mellem LMH og LM. 

"Vi har altid været trygge ved dig som forstander, og vi ser frem til, at samarbejdet fortsætter på DBI.”

Og det er ikke kun LM, der er glade for, at Henrik Nymann Eriksen bliver rektor på DBI.

”Vi er utrolig glade for, at du har sagt ja til opgaven, hvor du kan fortsætte arbejdet med teologi og med at sætte spor i unge mennesker,” sagde Jens Peter Rejkjær er formand for DBI.

En veldrevet skole gør det lettere for efterfølgeren

Henriks for forstanderkolleger fra KFS’ Ledertræningscenter og Børkop Højskole takkede for fællesskab og for, at han altid har talt bibelhøjskolernes sag i højskoleforeningen.

Robert Bladt fra Børkop Højskole bød velkommen til Kristoffer Enevoldsen, der er kommende forstander, og nævnte, at det måske godt kan føles overvældende at skulle tage over efter 19 år, men tilføjede så henvendt til Henrik Nymann Eriksen:

”Du giver en veldrevet skole videre – jeg tror, det gør arven lettere at løfte.”
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.