Efterskoleelever gav 31.000 kroner til Cambodja

Foto: Indsamling på LME
Nogle af eleverne på Fokuskristendom havde bagt kager, som blev solgt til fordel for indsamlingen til Battambang. Foto: LME.

Eleverne på Løgumkloster Efterskole havde et mål på 20.000 kroner til LM’s nye kollegium i Battambang. Yderligere 11.000 kroner gør det også muligt at lønne en lokal evangelist

30/04/2021 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

Tirsdag aften i sidste uge samlede eleverne på Løgumkloster Efterskole (LME) 31.000 kroner ind.

Der var der nemlig indsamlingsfest på skolen, fortæller lærer Enok Mogensen. 

”Eleverne var meget begejstrede, men de var ikke de eneste, der nød godt af festen,” tilføjer han.

Formålet med indsamlingsfesten var nemlig at rejse penge til fordel for det nye kollegium, som LM er ved at starte op i Battambang i den nordvestlige del af Cambodja. 

Målet for indsamlingen var 20.000 kroner. 

Giver, så nogle, de aldrig har mødt, møder evangeliet om Jesus

Det var eleverne på Fokuskristendom i 10. klasse, der stod for at planlægge og gennemføre aftenen. 

Enok Mogensen er lærer på linjen, og han synes resultatet er enormt perspektivrigt.

”Tænk sig, at de unge mennesker giver så mange penge, for at nogle, de aldrig har mødt, kan møde evangeliet om Jesus,” siger han.

Det, eleverne gør, har evighedsbetydning for andre

De 35 elever på Fokuskristendom havde brugt hele dagen op til indsamlingsfesten på at forberede aftenens show. 

Nogle stod for praktiske opgaver, andre bagte kager til salg, andre igen købte ting og indsamlede sponsorgaver til auktion eller fandt på udfordringer, som eleverne kunne sponsorere. Blandt andet blev Enok Mogensens skæg ”solgt”. 

”Jeg har det lidt ambivalent med at lave et show for at samle penge ind, for normalt er det et langt, sejt træk at give penge til mission,” siger han.

”Men samtidig glæder jeg mig over, at eleverne får lov at mærke, at det, de gør den aften, kan få evighedsbetydning for nogle, de aldrig har mødt.”

Lærer de unge at give af deres egne penge

Det er ikke noget nyt, at eleverne på LME har et indsamlingsprojekt til mission. 

Egentlig var det meningen, at Fokuskristendom-eleverne skulle have været på en missionstur til Cambodja i knap to uger, ligesom de har været i flere år. 

Men det har corona spændt ben for.

I stedet har LM’s to volontører i Siem Reap, Malou Drejer og Celina Bech, sendt nogle videoer om arbejdet i det nordlige Cambodja, og ud fra det har de lavet aftaler med missionskonsulent Bent Olsen om et projekt, som hele skolen kunne samle ind til.

”Med projektet ønsker vi også at være med til at skabe en ny generation af glade givere og at lære de unge at give af deres egne penge,” siger Enok Mogensen.

Overvældende resultat gav spontan jubel

Da indsamlingsresultatet, der var mere end 50 procent over det planlagte, blev præsenteret for den samlede elevflok på LME, brød de ud i spontan glæde og jubel, fortæller Enok Mogensen.

”Det var simpelthen overvældende, og spørgsmålet 'Wauw, kan vi virkelig det?' hang og sitrede i luften.” 

Missionskonsulent Bent Olsen glæder sig også over, at en ny generation af unge er blevet involveret i LM’s arbejde på denne måde.

”Det er rigtig flot, at de har samlet så mange penge ind. Det betyder, at der ud over kollegieprojektet også er penge til at lønne en lokal evangelist i nogle måneder,” siger han.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.