Bibelskole er blevet akkrediteret

Foto: KKA underviser på PPBS
Missionær Kent Kjær Andersen underviser i systematisk teologi på Phnom Penh Bible School (Arkivfoto).

LM’s samarbejdspartner Phnom Penh Bible School i Cambodja har fået en international anerkendelse af sine bacheloruddannelser. Det betyder, at eleverne kan studere videre på kandidatuddannelser i andre asiatiske lande

18/03/2020 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

De to bacheloruddannelser, som Phnom Penh Bible School (PPBS) tilbyder, har fået certifikat på, at uddannelserne kan bruges i andre asiatiske lande.

Det siger missionær Kent Kjær Andersen, der er udsendt af Luthersk Mission og lærer i systematisk teologi på bibelskolen.

Det skete sidst i februar, hvor der kom et certifikat fra Asia Theological Association (ATA), der tilkendegiver, at organisationen har anerkendt PPBS’ to bachelor-uddannelser i Theology og i Christian Ministry.

Har arbejdet seriøst i to år på at blive akkrediteret

PPBS har gennem flere år arbejdet på at få sine uddannelser akkrediteret i samarbejde med ATA.

I december 2019 kom et team fra ATA på besøg på PPBS. De havde møder og samtaler med alle involverede og endevendte både læseplaner og økonomi.

Højeste teologiske uddannelse i Cambodja

Akkrediteringen betyder dog ikke umiddelbart, at der sker ændringer på PPBS, forklarer danskeren:

”PPBS, der har 67 elever fordelt på fire årgange, tilbyder i forvejen det højeste uddannelsesniveau i teologi i Cambodja,” siger han og tilføjer

”I arbejdet frem imod at blive akkrediteret har PPBS sørget for, at underviserne opfylder bibelskolens egne krav, der er de samme som ATA’s.”

Alle underviserne på PPBS - tre khmerer og fem udlændinge - har en kandidatgrad.

”Det betyder dog ikke, at de har helt samme niveau, da kandidatgrader er lidt forskellige rundt omkring i verden,” forklarer Kent Kjær Andersen.

Større budget til at købe bøger

Akkrediteringen har dog én umiddelbar effekt.

Kent Kjær Andersen er ansvarlig for bibelskolens bibliotek, og han har fået et lidt større budget til at købe bøger for.

Akkrediteringen gælder for fem år, hvorefter det tages op igen, og PPBS skal vise, at de stadig er på samme høje niveau, eller om der er ting, der skal ændres.

”Det er en hel normal procedure, og det sker også i Danmark på for eksempel Menighedsfakultetet og Dansk Bibel-Institut,” siger Kent Kjær Andersen.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.