Ambulancestation i missionshuset

Foto: Ambulance
Mens missionshuset i Aabenraa var lejet ud til Ambulance Syd, holdt der ofte en ambulance uden for huset (Privatfoto).

Ambulanceredder og LM’er fra Aabenraa glæder sig over, at missionshuset kan bruges til at hjælpe i samfundet og bidrage med muligheder i coronatiden

12/05/2021 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

LM’s missionshus i Aabenraa var i to måneder hen over vinteren fast base for Ambulancetjenesten i Syddanmark. 

Det fortæller tidligere formand for LM i Aabenraa Per Jørgensen, der er ambulanceredder og står for alt arbejdsmiljø i Ambulance Syds stationer.

”Normalt møder 10-12 ambulancereddere ind på stationen i Aabenraa, men på grund af det stigende corona-smittetal valgte vi, at de kun måtte være sammen parvis,” forklarer han.

”På den måde blev kontakten reduceret til kun at finde sted, hvis der var brug for flere kolleger i forbindelse med en ulykke.”

Brug for midlertidige ambulancestationer

Udflytningen betød imidlertid, at Ambulancetjenesten i Syddanmark havde brug for flere steder til midlertidige ambulancestationer.

Derfor lejede de tre hytter på en campingplads og LM’s missionshus fra den 23. december til og med februar i år.

Per Jørgensen fortæller, at huset stod ledigt, fordi LM i samme periode havde lånt lokaler hos den tekniske skole EUC Syd, hvor de tidligere har lånt lokaler til større arrangementer.

”Ved at lægge vores arrangementer i deres auditorium kunne vi leve op til myndighedernes krav om flere kvadratmeter per person,” siger han.

Missionshuset brugt til at hjælpe i samfundet

Det var forskelligt, hvilke ambulancereddere der havde base i missionshuset, så i løbet af de to måneder var der mange indenom og fik kendskab til huset.

Per Jørgensen, der også er tidligere missionær i Tanzania, glæder sig over, at missionshuset kan bruges til at hjælpe i samfundet. 

”Det er også rart at vise, at vi står klar til at bidrage med de muligheder vi har her i coronatiden,” siger han.

Ordet ”missionshus” blev almindeligt begreb blandt redderne

Ordet ”missionshus” blev et almindeligt begreb blandt ambulanceredderne i de to måneder. For eksempel, når der blev skrevet rundt, at der var brug for at bytte vagter nede i missionshuset.

Det, synes han, er lidt sjovt, og det førte til gode snakke med kolleger om, hvad missionshuset egentlig er.

Imellem udrykningerne sad ambulanceredderne og ventede, og Per Jørgensen ved, at flere udnyttede den tid til at kigge i bøgerne i bogsalget.
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.