Aarhus får en ny LMU for de helt unge

Logo for den nye LMU
Navnet for den nye LMU er allerede på plads: "Lygten LMU" - her illustreret i et flot logo ud fra Bibelens citater om, at Guds ord er en lygte for din sti, og at vi er lys i verden. Grafik: Lygten LMU.

Da man i Aarhus ikke længere må holde KFS på gymnasierne, mangler der et kristent fællesskab i byen for unge fra 9. klasse til 23-års alderen. Det vil Luthersk Mission i Aarhus gøre noget ved

03/05/2024 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

På nogle gymnasier, blandt andet i Aarhus Kommune, er det blevet forbudt for religiøse grupper at mødes.

Det gælder også Kristeligt Forbund for Studerende, der ellers har været et aktivt tilbud på danske gymnasier siden 1956.

Samtidig er byens LMU-foreninger meget studieprægede, og de fleste, der kommer der, er over 23 år, så det kan være svært for de unge i gymnasiealderen at finde sig tilrette i.

Lygten LMU - Guds ord som en lygte for din sti

Derfor har en arbejdsgruppe - med LMU-konsulent David Jespersen i spidsen - taget initiativ til at starte et nyt fællesskab efter sommerferien for de helt unge LMU'ere i LM Huset Aarhus.

Navnet for den nye LMU er "Lygten LMU" - ud fra Bibelens citater om Guds ord som en lygte for din sti - og henvender sig til unge fra 9. klasse og op til 23-års alderen.

"Ønsket er, at den kan dække det hul, vi mener der er i Aarhus for denne aldersgruppe," siger David Jespersen og henviser til de unge i LM, der vokser ud af teenklubben og kommer hjem fra efterskole.

Ungdomshygge, bowling og laser-games

Sammen med formanden, et medlem af LM Aarhus og en helt ung, som selv kommer til at gå i LMU'en, har konsulenten dannet en arbejdsgruppe for den nye LMU, der starter 13. august.

"Vi vil gerne lave det lidt hyggeligt og skabe et godt rum for dem," lyder det fra arbejdsgruppen, der blandt andet har planer om at indrette et lokale til de unge på førstesalen i LM-Huset.

Ud over det åndelige fællesskab har gruppen også et ønske om, at de unge skal lære hinanden bedre at kende gennem aktiviteter ud af huset, for eksempel at tage ud og spille bowling eller laser-games sammen.

---

Find LMU

> Læs mere om Luthersk Missions Unge - og find en LMU nær dig.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.