41 LM-konfirmander på weekendlejr

Foto: Konfirmandweekende 2022
Fredag aften og lørdag formiddag fik konfirmanderne fire undervisningstimer om LM's kerneværdier (Foto: Kaja Lauterbach)

Unge fra Bornholm i øst til Sønderjylland og Holstebro i Vest var sammen på konfirmandweekend, hvor de fik undervisning i LM’s kerneværdier

12/10/2022 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

”Vi holder denne lejr, fordi vi gerne vi, at I ikke kun siger ja med munden, men med hjertet, når I skal konfirmeres.”

Det sagde frimenighedspræst Peter Rask i sin undervisningstime på konfirmandlweekenden den 7.-9. oktober i Herning.

41 konfirmander fra LM-frimenigheder i hele Danmark var samlet på Midtjyllands Kristne Friskole. Blandt deltagerne var der også konfirmander fra to valgmenigheder, en folkekirke og fra Bornholmerkirken.

Vigtigt og relevant for alle kristne

Temaet var LM’s fire kerneværdier med en undervisningstime om hver. En fredag aften og tre lørdag formiddag.

”LM har besluttet, at det her: frit evangelium, troværdig bibel, tydelig mission og nådegaver i funktion - er det allervigtigste,” forklarede frimenighedspræst Andreas Ipsen valget af tema.

”Men det er vigtigt for alle kristne, og derfor også meget relevant, selv om man ikke kommer i LM.” 

Lejren var den lange køretur værd

Blandt deltagerne på lejren var seks unge fra Bornholm: en fra LM kirken Vestbornholm og fem fra Bornholmerkirken

De to LM-frimenigheder på øen og Bornholmerkirken har fælles konfirmandundervisning, og de havde i fællesskab taget den lange køretur til Herning.

Ludvig og Lucas fra Bornholmerkirken har begge familie i Vestjylland, så de kender turen. De var enige om, at undervisningen var fin, men indrømmede, at det føltes langtrukkent til sidst. 

”Vi sad bagest i lokalet med mange mennesker, så det kræver lidt ekstra koncentration at høre, hvad der bliver sagt. Og det er svært nu,” sagde de sidst på lørdag formiddag.

Forventningerne blev indfriet

Lørdag eftermiddag blev tilbragt i det store indendørs legeland Baboon City

Her fik både konfirmander og ledere brændt en masse energi af på trampoliner, på rodeotyren, ved minigolf, i radiobilerne og ved mange andre aktiviteter. 

Lucas havde været i Baboon City et par gange før – og han fortalte højt, at han havde glædet sig til at komme der igen. Den forventning, som han og andre såede blandt de andre deltagere, blev fuldt ud indfriet.
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.