40 studerende på Alpha-kursus i Siem Reap

Alpha-kursus på kollegiet i Siem Reap - marts 2020
Alpha-kurset på kollegiet er baseret på videoer, som er oversat til khmer, og som lægger op til videre samtale blandt de studerende i smågrupper. Foto: Simon Kronborg

Missionær i Cambodja Simon Kronborg har startet et kristendomskursus for 40 studerende på LM's kollegie i Siem Reap. Det er dog lige nu aflyst på grund af fare for corona-smitte

13/03/2020 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

"Da vi boede i Odense, var jeg med til at lede et Alpha-kursus. Jeg har tit tænkt på, at det kunne være godt at have sådan et kursus hernede," lyder det fra Cambodja-missionær Simon Kronborg.

Han har sammen med sin familie siden 2018 været udsendt for LM til Siem Reap i det nordlige Cambodja, hvor han arbejder med evangelisering og oplæring af nye kristne

Nu har han taget initiativ til at starte et kristendomskursus for de 40 studerende, der bor på LM's kollegie i byen.

De studerende mødes sent om aftenen for at høre om Gud

De cambodjanske unge på kollegiet mødes to aftener om ugen fra klokken 21.30 - 23.

Det sene tidspunkt skyldes, at de studerende arbejder i løbet af dagen og først får fri fra universitetet om aftenen. Derfor har de ikke meget fritid at mødes i.

Men alle har taget rigtig godt imod kurset, der er baseret på videoer med khmer-tale, og som giver svar på mange vigtige spørgsmål omkring kristendommen, fortæller missionæren. 

Fandt ud af, at Jesus var en konkret historisk person

"Det giver gode svar og meget viden om kristendommen i et land, hvor mange ikke har så meget viden om den kristne tro," siger Simon Kronborg.

En af gangene handlede om Jesus. I starten var der nogle af de studerende, der spurgte: "Hvordan kan man vide, at Jesus har levet?"

"Det fik de svar på i videoen, hvor der var mange kildekritiske beviser for, at han var en konkret historisk person."

Frygten for corona-virus har midlertidig udsat kurset

Det er kollegieleder Theara Sim, der leder kurset sammen med en flok af de lidt ældre studerende, som har været kristne i længere tid.

Efter videooplægget bliver de studerende delt op i mindre grupper, hvor de drøfter nogle af de mange spørgsmål, der opstår ud fra det, de har hørt.

Det er dog lige nu ikke muligt at holde Alpha-kurser på kollegiet, fordi alle skoler er lukket i Siem Reap på grund af faren for smitte med corona-virus.

---

> Læs mere om LM's kollegie-arbejde blandt studerende i Cambodja. 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.