17 unge prædikantspirer fik inspiration til tjenesten

Samuel Dalgaard - deltager på kursus for unge prædikanter 2022
27-årige Samuel Dalgaard var med som deltager på den første undervisningsdag i Odense. "Undervisningen giver mig en tiltrængt ro til at gå i dybden med tingene." Privatfoto.

Et kursus for unge prædikanter havde sin start lørdag den 29. oktober i missionshuset Bethania i Odense. Kurset skal uddanne og udruste en ny generation af prædikanter i Luthersk Mission

07/11/2022 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

"Det var dejligt at møde alle de andre og få indfriet nogle af mine mange forventninger. Flere timers sammenhængende undervisning, som var både konkrete og opbyggende. Det var lige, som jeg havde håbet."

Sådan lyder det fra 27-årige Samuel Dalgaard fra Ølgod - en af de 19 deltagere på LM's nye kursus for prædikantspirer, som havde sin første undervisningsgang lørdag den 29. oktober i Odense.

Kurset løber over fire undervisningslørdage frem til september næste år og har til formål at kalde og udruste nye, unge prædikanter til en tjeneste som forkyndere i Luthersk Mission.

Undervisning om prædikantens åndelige liv og prioriteringer

På den første undervisningsdag hørte deltagerne en erfaren prædikant, Dan Hessellund, holde et oplæg om prædikantens åndelige liv og prioriteringer.

Samuel Dalgaard, der til daglig arbejder som afdelingsleder i en korn- og grovvareforretning, begyndte selv at prædike i 2019 og blev sidste år prøvekaldet af LM Vestjylland.

"Der var rigtige mange gode erfaringer fra både underviser og de andre deltagere, som jeg vil tage med mig," siger han om kurset. 

"Jeg vil gerne lære og sætter stor pris på undervisningsdage, hvor der er tid til at lytte til Guds ord, og tale med andre. Det giver en tiltrængt ro til at gå i dybden med tingene."

Deltagerne delte deres egen troshistorie med hinanden

På grund af IT-nedbrud hos DSB blev eftermiddagens oplægsholder forsinket, og det gav plads i programmet til en walk'n talk blandt deltagerne.

"De blev sendt ud på en 45-minutters tur, hvor de blandt andet skulle tale om, hvad der havde haft afgørende betydning for deres egen troshistorie," fortæller kursusleder Anders Landkildehus.

Udover den forkyndende undervisning fik deltagerne også en praktisk gennemgang af værktøjer, som de kan bruge i deres arbejde med bibeltekster.

"Det var min oplevelse, at deltagerne fik godt udbytte af undervisningen. Der var mange samtaler og gode spørgsmål. Og folk talte også lystigt med hinanden på kryds og tværs af bekendtskaber."

---

> Læs mere om prædikantkurset her.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.