Øger unge tanzanieres lyst til at læse i Bibelen

Præsentation af bogen "Fikia Maisha" i marts 2020
Bogen "Fikia Maisha" - som oversat betyder "ræk ud efter livet" - er udgivet i samarbejde mellem Soma Biblia og forlaget Biblica i Kenya og blev lanceret på et fælles møde tidligere på året. Foto: Soma Biblia.

Ny bog fra Soma Biblia er målrettet unge tanzaniere og skal fremme interessen for bibellæsning ud fra aktuelle emner som sex, gruppepres, penge, forandring og fred

30/11/2020 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

Den lutherske kirke i Tanzania har behov for bibelsk materiale for teenagere og unge, som tager højde for de udfordringer, de står over for i deres alder.

Det forsøger LM's litteraturforlag Soma Biblia nu at imødekomme gennem bogen "Fikia Maisha" - "ræk ud efter livet", der i et bibelsk lys tager aktuelle spørgsmål og emner op, som relaterer til de unge.

Bogen er led i et projekt, som skal fremme de unges lyst til bibellæsning i grupper på mellem 5 og 10 unge, og som Luthersk Missions Unge har valgt at støtte i deres missionsprojekt for 2021.

Formidler bibelsk etik og troslære i et ungt hverdagssprog

"Fikia Maisha" er udgivet af forlaget Biblica i Kenya, og Soma Biblia har fået rettighederne til at uddele og sælge bogen til en lav pris i Tanzania.

Bogen behandler fire grundtemaer: Tro, vækst, liv og forandring og formidler bibelsk etik og troslære i et hverdagssprog, som er henvendt til unge.

Den skal fungere som et redskab for ungdomsledere og præster til at nå de unge i deres menigheder.

Stor åbenhed for projektet blandt præster og ungdomsledere

Projektet blev præsenteret i sidste måned ved et opstartsmøde i Mwanza, hvor der var mødt præster, lærere og ungdomsledere op fra forskellige kirkesamfund.

Her deltog blandt andre missionær Vivi Agerbo Jørgensen sammen med to af hendes kolleger fra Soma Biblia, der står som ledere af projektet.

"Opstartsmødet lovede rigtig godt for projektet. Der var stor åbenhed og modtagelighed for ordet og villighed til at lære, hvordan bogen skal bruges i bibelstudiegrupper," fortæller hun.

Både til velsignelse for unge i Tanzania og i Danmark

Det glæder den danske missionær, at de unge i LMU næste år vil være med til at støtte deres tanzaniske jævnaldrende gennem det nye bibelstudiemateriale.

"Forhåbentlig vil det være med til at skabe en brand hos teenagere i Tanzania efter at lære Gud bedre at kende og give dem en personlig tro på Jesus," siger Vivi Agerbo Jørgensen

LMU håber også, at indsamlingsprojektet kan give noget til de unge herhjemme og starte nogle gode diskussioner med fokus på at række ud efter det gode liv.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.