LM i Bylderup-Bov forholdt sig til aktiv dødshjælp

Foto: BB
Der var god tilslutning og stor spørgelyst ved temaaftenen om aktiv dødshjælp i Bylderup-Bov missionshus (Foto: Olaf Lagoni).

Ved en temaaften i missionshuset i fredags holdt læge Christian Backer Mogensen et oplæg, som udløste mange spørgsmål og kommentarer. Han kom også med konkrete forslag til, hvordan kristne kan hjælpe mennesker, der har det svært.

07/05/2024 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

”Vi har brug for som kristne at blive klædt på til at tale om etiske emner. Vi skal have saglige argumenter – ikke kun åndelige.”

Det siger Olaf Lagoni fra LM i Bylderup-Bov. 

Han var mødeleder ved en temaaften om aktiv dødshjælp i missionshuset fredag den 3. april, som Christian Backer Mogensen, der er overlæge og professor ved Sygehus Sønderjylland, stod for.

”Og det fik vi. Christian holdt et utroligt spændende og lærerigt oplæg, hvor han gjorde rede for argumenter både for og imod.”

God til at inddrage forsamlingen

Temaaftenen blev holdt en almindelig mødeaften i LM Bylderup-Bov

Og der var god tilslutning med 60-70 deltagere, som havde mange spørgsmål og kommentarer.

En af de ting, der blev drøftet, er forskellen på aktiv og passiv dødshjælp.

”Christian var også rigtig god til at inddrage forsamlingen. Langt den største del af sit oplæg brugte han på at gennemgå Det Etiske Råds argumenter mod at indføre aktiv dødshjælp, og i denne gennemgang var der en god dialog med forsamlingen,” fortæller Olaf Lagoni.

”Personligt tænker jeg, der er behov for at tage flere lignende aktuelle emner op, som er oppe i tiden, og belyse dem ud fra en kristen vinkel,” siger han.

Hvad kan vi kristne så gøre?

En af de ting, der kom frem under debatten, var et ønske om at kunne yde positiv og konkret hjælp til mennesker, der for eksempel er ensomme og har det svært.

Christian Backer Mogensen sluttede sit foredrag af med konkrete forslag.

En af dem var en opfordring til at dele personlige erfaringer om, hvordan gamle og syge mennesker har værdi.

”Fortæl de historier offentligt. Dem, der er for aktiv dødshjælp, er gode til at få følelser ind i debatten – lad dem ikke være ene om det.”
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.