Efterskoleelever skal få mission ind under huden

Mia og Johannes Jensen og deres tre børn maj 2021
Mia og Johannes Jensen og deres tre børn besøgte Solgårdens elever på en lejrtur først i maj, hvor de fortalte om deres forberedelser til at rejse ud som missionærer. Foto: Efterskolen Solgården.

Efterskolen Solgården bliver som noget helt nyt nærkontakt for et kommende missionærpar med tre børn, der til sommer rejser til Cambodja

21/05/2021 / Karin Borup Ravnborg; kbr@dlm.dk

De fleste menigheder i Luthersk Mission er nærkontakt-kredse for en eller flere missionærer, som de beder særligt for og jævnligt holder kontakt med.

Men nu er der opstået et nyt begreb: 'nærkontakt-efterskole'. 

LM's efterskole Solgården ved Tarm skal være nærkontakt til et helt nyt missionærpar, Mia og Johannes Jensen og deres tre børn fra Skjern, som fra sommer skal bo og arbejde med diakoni og evangelisation i Siem Reap i Cambodja.

På den måde kommer eleverne til at følge missionærerne på helt tæt hold og får missionsarbejdet ind under huden, fortæller skolens viceforstander Peter Jensen.

Efterskolen fødekæde for LM's missionsarbejde i udlandet

"Vi har i bestyrelsen talt om, hvordan vi som skole kan få et større fokus på international mission, som er en vigtig del af LM."

"En del af vores tidligere elever er senere blevet udsendt som volontører, så vi er en slags fødekæde til LM's arbejde. Det vil vi gerne styrke med en tæt kontakt til nogle missionærer," siger viceforstanderen.

Solgårdens bestyrelse vendte for nylig idéen med LM's ledelse, og da Peter Jensens egen lillebror Johannes Jensen netop havde meldt sig på banen som ny missionær med sin familie, virkede det som et godt match for skolen.

"Vi ville gerne have kontakt med et yngre missionærpar med børn, og da Mia og Johannes har tre børn i alderen 3-9 år, passer det perfekt."

Tænk, at få en hel skole som forbedere 

Også det kommende missionærpar ser aftalen med efterskolen som et godt match.

"Tænk, at få en hel skole som forbedere. Det er da fantastisk. Alt derudover er bonus for os," siger Johannes Jensen, der sammen med Mia og børnene er i fuld gang med at forberede sig til missionærlivet.

For et par uger siden besøgte hele familien eleverne på en lejrtur for at mødes med dem og fortælle lidt om dem selv og deres arbejde.

"Det er ideelt, at de har mødt os helt fra start - inden vi tager af sted. Det gør det lettere for eleverne at forholde sig til os og vores børn, når de har set os og fået sat ansigt på os. Og vi vil besøge dem igen, næste gang vi er i Danmark."

Engagere eleverne gennem konkrete indsamlingsprojekter 

Hvad nærkontakt-ordningen med Solgården helt konkret kommer til at bestå i, er endnu svært at sige - også hvorvidt den skal udvides til at omfatte flere missionærer eller gives videre som inspiration til andre skoler.

Familien Jensen bliver tilknyttet en kontaktlærer på skolen, og de håber, at de ved at sende videoer hjem om deres kommende liv og arbejde i Siem Reap kan inspirere eleverne til et større engagement i mission - for eksempel til at samle ind til konkrete projekter.

"Fantastisk, hvis det afleder, at der kan komme flere volontører og missionærer til LM's arbejde. Hvis det kan blive små dryp, som eleverne får med sig allerede fra efterskoletiden, kan det få stor betydning," mener Johannes Jensen.

---

Familien Jensen bliver udsendt ved en gudstjeneste på Efterskolen Solgården søndag den 30. maj kl. 10.30.

> Mere info på: https://www.lm-vestjylland.dk/

> Læs mere om familien her.

> Læs mere om LM's missionsarbejde i Cambodja.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.