Wiki ya kwanza Tanzania - Den første uge i Tanzania

16/02/2020

Der er sket meget siden vores sidste blogindlæg.

Vi har været med til to meget fine og højtidelige udsendelsesgudstjeneter. Den første var den 26. januar i Danmark, i LM-menigheden i Nansensgade i København.

Vores tre børn var med, og det blev en lille miniferie sammen. Det var godt, når det var så tæt på, at vi skulle skilles for længere tid.

Vi fik mange opmuntrende taler og bibelord, som kan sammenfattes til "I skal ikke være bange, Gud er med jer".

Efter det var vi i Uppsala to gange i slutningen af januar. Det var dejligt at komme tilbage til vores gamle studenterby.

Vi deltog i et forberedelseskusus for mission på Johanneslund, der er Evangeliska Fosterlandsstifelsens teologiske universitet, og i et kursus om Tanzania på Fjellstedska-skolen om geografi, historie og kirkens liv og udvikling. Det var meget interessant og anvendeligt for vores blivende tjeneste.

En aften var vi inviteret hjem til EFS's missionssekretær Erik sammen med tre tidligere missionærpar fra Tanzania. Det var en fin og givende samling.

Den anden udsendelsesgudstjeneste var hjemme i Borås den anden februar. Missionskonsulent Christian Lund Pedersen fra Danmark og Erik Johansson og Liselott, der er ny missionskonsulent, fra EFS deltog.

Her kunne slægtninge og børnenes "påhæng", som Christian sagde, at man siger på dansk, være med.

Det var en fin gudstjeneste, hvor vores datter Moa var med og sang afrikanske sange sammen med nogle fra sit kor Afro Vocas.

Efter gudstjenesten var der sammenskudsgilde, hvor vi kunne hygge os sammen, og vi kunne fortælle lidt mere om, hvad vi skal lave i Tanzania. Vi fik en fin bog med opmuntrende hilsner og bibelord fra venner i forsamlingen.

To af vores børn har fødselsdag i februar. Dem fejrede vi derhjemme samme dag. Det var en følelsesmæssig rutsjebane med meget glæde, men også sorg og farvelknus.

Det blev lidt stresset at få alting klar før udrejsen. Tak til alle, som kom og hjalp til på forskellige måder.

Men så kom den 6. februar. Klokken 03 kørte vi hjemmefra, og sent om aftenen bød Hanne og Jens Erik os velkommen i Dar es Salaam.

Alt det praktiske med visum og bagage gik uden problemer.

Alle var forundrede over, hvor meget bagage vi havde med, men vi skal jo være væk et godt stykke tid.

Næste dag var vi hos politiet og fik et stempel i det internationale kørekort, var med til en afskedsceremoni for missionæren Ole Malmgaard i boghandelen Soma Biblia og spiste middag med de danske missionærer, inden Ole rejste hjem.

Om tirsdagen stod den på afslapning, indkøb af en guitar og besøg hos en af Maritas venner fra sygehuset i Nkinga..

 

Søndag morgen kørte vi mod vores nye hjem i Iringa i det sydlige Tanzania, hvor vi skal bo, mens vi studerer swahili i tre måneder.

Bilturen gik gennem smukke landskaber og nationalparken Mikumi. Vi så giraffer, zebraer, elefanter og aber på helt nært hold.

Alle danskere, der arbejder for LM i Iringa, samledes til middag om aftenen.

De næste to dage brugte vi på indkøb og indretning af den nye bolig, som ligger lige ved siden af den tidligere danske skole.

I tirsdags var vi med til morgenandagt på stiftskontoret og traf både biskoppen og de svenske EFS-missionærer Nora og Hannes.

Sprogskolen begyndte i onsdags. Klasseværelset ligger i huset lige over for vores. Vi får fire timers undervisning om dagen, og resten er selvstudier. Kurset går meget hurtigt frem, men vi har en god og pædagogisk lærerinde.

Vi får også træning i sproget, når vi handler, møder mennesker på vores gåture, taler med med de ansatte på missionscenteret, og når vi er med til morgenandagter og gudstjenester.

 

I går var det lørdag, og vi holdt fri.

Vi har fundet ud af, at vi havde brug for nogle småting, og vi fik hjælp til transporten af missionærparret Ritha og Flemming Hansen, og i morges kørte vi med dem til kirken i Itamba by, der ligger nogle kilometer uden for byen.

Det var en fin gudstjeneste, hvor et ældre par blev døbt og fik nadver efter dåben. Fantastisk.

Carl kørte bilen hjem. Det var spændende, da det var første gang i Tanzania.

 

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.