Stærkere end corona

24/04/2020

Hele verden har ændret sig på få måneder på en måde, som vil blive skrevet i historiebøgerne. Danskerne mister jobs, mister deres kære, og ingen af os ved, hvad næste måned vil bringe. I hele verden er der oven i pandemien tilføjet firmalukninger og tårnhøj arbejdsløshed samt oliekrise. Men som kristne har vi et håb at klynge os til, der ikke handler om at gå fri af sygdom og død, men at komme igennem det. Vi har et budskab at bringe, som ikke handler om at begrænse smitterisiko, men om ham, der har sejret over sygdom og død.

Ingen af os lever for os selv. Vi er en del af noget større, hvad enten vi lever eller dør, tilhører vi Herren (Rom 14,7). Og med det motto bringer livet os i spil over for andre mennesker. Vi stilles hermed over for vores næstes gavn og opbyggelse (Rom 15,2). Lige nu handler det for mange om frygt og sygdom. Begge temaer har vi netop mødt i den kristne påskes budskab.  

I Guds hånd

Coronavirus har gjort mange bange. Bange for at miste vores kære, bange for at miste vores livsgrundlag, bange for fremtiden. Kirkens vigtigste budskab i denne tid er ikke, at der ikke er noget at være bange for. Frygten er forståelig og reel. Kirkens vigtigste budskab er derimod, at Gud holder verden i sin hånd. Vi er i hans stærke hænder, og selv om vi ikke forstår, hvorfor han tillader dette onde, så ved vi, at han er god. Det har han vist os, da han sendte Jesus til jorden for at redde os, sådan som vi lige har fejret det i påsken

Døden har tabt

Sygdom og død er en smertelig del af livet. Vi er for en tid blevet gjort meget opmærksomme på det, og i bund og grund ved vi det alle sammen godt. Kirkens budskab er, at sygdom og død en dag skal få en brat ende. Ligesom Jesus vandrede ud af graven lyslevende påskedag, sådan skal enhver, der tror på ham have et evigt liv, hvor der aldrig mere er nogen sygdom eller død. Det lyder som en utopi, men Gud har gjort det troværdigt for os ved at Jesus blev levende igen, sådan som påsken minder os om.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.