Den første uge i Tanzania

20/08/2021

Os fire volontører i Tanzania er kommet godt frem og har nu tilbragt den sidste uge i Tanzania. Vi startede vores rejse fra Danmark lørdag d. 14/8 med flyrejse kl. 6, så vi mødte i lufthavnen kl. 4. I Amsterdam lufthavn mødtes vi alle, og kunne fortsætte den resterende rejse i fællesskab, vi ankom godt og sikkert til Dar Es Salaam.

Indflyvningen i Dar Es Salaam.

Her boede vi på den danske compound i Dar Es Salaam, hvor Soma Biblia holder til. Der blev her ordnet en masse praktiske ting, vi var sammen med missionærerne og blev præsenteret for de lokale i Dar Es Salaam. Med den store kulturforskel er vi blevet påvirket af mange indtryk, og en væsentlig del er trafikken. For det første køres der i venstre side, og derudover køres der ikke noget nær så pænt som i Danmark. 

En af dagene i Dar Es Salaam, blev brugt på afslapning hvor vi spiste brunch, var på stranden og i pool. Det var godt at blive kølet ned efter temperaturer omkring 30 grader. 

Stranden ved Dar Es Salaam

Selvom vi er i tørtiden og det ikke bør regne, har vi oplevet flere regnbyger. Og det er ikke bare lidt vand der kommer, men det er skybrud minimum som i Danmark. 

Regnbyge i tørtiden

Onsdag d. 18/8 startede tidligt, hvor vi kørte afsted mod Iringa kl. 5. Køreturen blev brugt på at nyde udsigten og blive lidt udhvilet. Naturen ændrede sig meget på turen til Iringa, fra fladt til bakket, og sammen med dette var der et stort udvalg af boliger, skoler og fabrikker. I Tanzania er der en del flere forskellige job end vi er vant til som eksempelvis en lysreguleringsmand. 

Baggrunden med bjerge, og i forgrunden ses en sisal mark

Køreturen mod Iringa foregik igennem Mikumi nationalpark, hvor der blev set flere dyr. Vi så mange impalaer og aber, sammen med dette var der gnuer, vortesvin, elefanter og giraffer. Det er simpelthen et helt fantastisk skaberværk. 

Giraffer i Mikumi nationalpark

Her i Iringa er de sidste par dage blevet brugt på at pakke ud, være på markedet, og købe ind. Og generelt bare set området, er blevet præsenteret for medarbejderne her på kompounden og generelt bare set hvor vi bor. Kompounden er den tidligere danske skole, hvilket vil sige det nye retræte og missionscenter. De kommende fire uger skal bruges på at lære Swahili og efterfølgende kan vi komme igang med arbejde. 

Vi er blevet mødt positivt og børnene lyser op når de ser os. 

Derfor siger vi Gud mange tak for vores rejse, og alt det vi har oplevet. Vi beder fortsat om at det må gå godt her i Tanzania. 

Det var lidt om vores første uge i Tanzania, hvis I ønsker at følge med i mere er I velkomne til at følge os på de sociale medier, vi er både på Facebook og Instagram som "reachtanzania".

-Andreas, Lukas, Tabitha og Nikoline

 

Afslutningsvis lidt om hvad vi skal lave her i Tanzania:

Andreas og Lukas skal være bogvolontører for Soma Biblia. Andreas kommer til at være i Arusha og Lukas kommer til at være i Dar Es Salaam. 

Tabitha og Nikoline skal være på børnehjemmet Huruma center, som ligger her i Iringa. 

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Amalie Puggaard Poulsen
Birger Reuss Schmidt
Henrik P. Jensen
Else Wiwe
Søren Skovgaard Sørensen
Ole Malmgaard
Christian Lund Pedersen
Julie og Emil Solgaard
Julia Staugård Jørgensen
Katrine Nymann Sulkjær
Rebekka Haakonsdatter Overgaard
Thea Friis Larsen
Rebekka Zoll Landkildehus
Lisa Rom Boye