Afstem forventningerne

25/10/2019

Det er ikke kun regnskaber, der skal afstemmes. Det er også forventninger. Både individuelt og kollektivt.

En af mine opgaver, som ansvarlig for LM’s økonomi, er at sikre at den afstemning foregår. Det er også et emne, der kommer til at fylde på den kommende weekends landsgeneralforsamling i Hillerød.

I år handler det ikke kun om det atter lykkes at få halvdelen af gavebudgettet ind på årets sidste måneder. Det handler også om at afstemme forventninger med giverne for de kommende år.

Hvad kan vi regne med af økonomisk støtte til Luthersk Mission (LM) til de kommende års missionsarbejde på landsplan og internationalt? Kan vi fastholde et gaveniveau på lidt over 16 millioner kroner i de kommende år? Det er helt nødvendigt hvis nuværende missionsindsats nationalt og internationalt skal fastholdes.

Jeg har for nylig set på gaveudviklingen i LM i de sidste syv år, når man ser bort fra inflationen. Undersøgelsen viste to ting. LM har modtaget den samme gaveindtægt gennem de sidste 7 år. Udsvingene er marginale. Så det er en meget stabil gaveindtægt, LM samlet set bliver betroet. Vi er velsignet med stabile givere. Tak for det! Samtidigt er det tydeligt, at gaveindtægten til landsforeningens arbejde nationalt og internationalt er faldende. Over de syv år kan der konstateres et fald på ca. 14%.

Og det er så her afstemningen er vigtig. Gaveindtægten er den samme – men placeringen af midlerne skifter. Mere og mere drives lokalt. Er det den udvikling, vi ønsker? Hvor gør vi bedst noget i fællesskab? Og har vi støtter nok til at udføre det i fremtiden?

Det er tid at afstemme vores forventninger. Hver især – men også i fællesskab. Bibelen er klar, når det handler om at give til Guds riges arbejde. Det er en del af kristenlivet. Vi har fået det for intet, så giv det for intet. Lad os så både individuelt og i fællesskab afklare, hvad vi vil give til. Her har vi brug for en åbenhed som aldrig før, så vi gør bedst gavn med de betroede midler vi har.

Stem af – hvordan vil du støtte udbredelsen af evangeliet? Hvis vi om en kort årrække vil fortsætte LM’s nuværende aktivitetsniveau nationalt og internationalt, så har landsforeningen allerede nu brug for en del af støtten.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Amalie Puggaard Poulsen
Birger Reuss Schmidt
Henrik P. Jensen
Else Wiwe
Søren Skovgaard Sørensen
Ole Malmgaard
Christian Lund Pedersen
Julie og Emil Solgaard
Julia Staugård Jørgensen
Katrine Nymann Sulkjær
Rebekka Haakonsdatter Overgaard
Thea Friis Larsen
Rebekka Zoll Landkildehus
Lisa Rom Boye