Anmeldelse

De bedste bibelhistorier

Steen Skovsgaard
Kristeligt Dagblads Forlag 2014
271 sider - 199,95 kroner
SUSANNE S. IVERSEN

Som kristne forældre og formidlere til børn er vi altid på udkig efter godt og inspirerende materiale, som grundlag for den kristne tro.

Vi ønsker at give børnene det bedste, særligt når det gælder deres kristne oplæring.

Der er mange børnebibler på markedet. Nu er endnu én ude.

Biskop Steen Skovsgaard har udvalgt og fortalt 45 bibelfortællinger. Det er svært at udvælge centrale og vigtige fortællinger, når andre må udelades, men det har han gjort godt.

I et letforståeligt sprog og en levende fortællestil bliver beretningerne bredt ud, så alle kan være med. Teksterne er ikke så korte, så de allermindste vil nok glide af, men for de tre- til seks-årige, som bogen også henvender sig til, er det meget rammende.

Illustrationerne er meget flotte og enkle med klare farver. Her synes jeg bestemt, at denne børnebibel skiller sig ud fra mange andre.

At fortælle bibelhistorie for børn er ikke en kunstart. Men det er en kunst at berette, så det fremstår spændende, forståeligt og efterlader et sandt billede af Gud.

Genfortælling af bibeltekster skal have en fin balance mellem det skrevne og det, som formidleren fortæller ind i beretningerne.

Denne kunst mestrer fortælleren rigtig fint de fleste steder her.

Når vi formidler Guds ord til børn, skal de stå tilbage med et sandt billede af Gud, selv om Guds ord ikke skal formidles på samme måde til børn og voksne i respekt for deres mentale og åndelige modning.

I De bedste bibelhistorier når Steen Skovsgaard godt omkring Guds mange sider. Dog er der et par uklarheder, som ikke er helt uvæsentlige.

Er det vigtigt, om det er Noa eller Gud, der lukker døren ind til Arken?

Er det vigtigt, om jomfrufødslen står knivskarpt?

Sådan kan og skal man som voksne vurdere alt det, som vi serverer for vores børn.

Jeg ville med frimodighed læse den for børn, men som med alt andet gøre det uklare klart.

Vi er godt hjulpet på vej i De bedste bibelhistorier.

Tilføj kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Johanne og Asbjørn Sandberg Ellesen
Det er ikke nogen selvfølge at få børn. Det har Johanne og Asbjørn Sandberg Ellesen konstateret. De blev gift for snart seks år siden, men e…