Personligt
Andrea Kjeldgaard Bech

Sport ledte Andrea til kristent fællesskab

23/04/2018 / Karin Borup Ravnborg kbr@dlm.dk

Bornholmske Andrea Kjeldgaard Bech kom til tro gennem en invitation til ugentlig LMU sport og hygge

Hver fredag aften mødes kristne unge fra hele Bornholm til sport og hygge. Og de inviterer deres venner med.

Det nød Andrea Kjeldgaard Bech godt af, da hun i 9.klasse blev inviteret med til "tag-en-ven-med"-aften i Aarsballe LMU.

”For mig er det rigtig fedt at have nogen at være sammen med en fredag aften om andet end bare alkohol og fester. I LMU har jeg fået nogle dybere relationer og venner for livet.”

Andagt og hygge til langt ud på natten

22-årige Andrea Kjelgaard Bech er ikke opvokset i et hjem med nogen kristentro. Men selv om det var uvant med bordvers og fadervor, oplevede hun alligevel, det var nemt at komme ind i det kristne fællesskab.

Hver fredag mødes kristne unge fra hele Bornholm til sportsaktiviteter i Aakirkeby-Hallerne. Bagefter tager de hjem til nogle af dem, der bor hjemme hos deres forældre – og derfor har god plads.

Her bliver der holdt andagt, hygget, snakket og spillet spil – ofte til langt ud på natten.

”Det er jo ikke sådan, at du som ny bliver slået oven i hovedet med Bibelen. Man får kristendommen ind på en stille og rolig måde,” siger hun.

Dog indrømmer hun med et lille smil, at der godt nogle gange kan være en andagt, der er lige lovligt lang.

Én stor familie

Det har især gjort indtryk på hende at opleve, at i LMU er man som én stor familie.

”I skolen var jeg mest sammen med dem på min egen alder. I LMU kan der være en aldersspredning på måske ti år, og alligevel er alle venner. Det er første gang, jeg på den måde har oplevet sådan et fællesskab.”

Hun nyder også meget, når de unge bliver inviteret ud til nogle af de voksne i kredsen til bibelstudie og aftensmad.

”Her til sommer skal LMU Sport holde sommerfest hjemme hos to virkelig gamle LM’ere. De vil holde grillfest for os. Det, synes jeg, er virkelig skønt.”

På LMH til efteråret

Det er lidt svært for Andrea at sætte ord på, hvad LMU har betydet for hendes tro på Gud, for som hun siger: ”Jeg havde jo ikke rigtig nogen tro, før jeg startede i LMU – kun kultur-troen ligesom så mange andre danskere.”

Men samværet med unge og ældre i LM har betydet, at det kristne liv er blevet mere og mere en naturlig del af hendes eget liv.

Sidste efterår var hendes bedste veninde et halvt år på Luthersk Missions Højskole i Hillerød, og til efteråret tager Andrea også af sted for at lære Bibelen bedre at kende og dyrke sin interesse for musik. Det glæder hun sig til.

”Min familie forstår ikke rigtig, at jeg skal bruge så meget tid på det kristne. Jeg synes jo ikke, jeg har ændret mig som person."

"Jeg bruger også tid på mine ikke-kristne venner. For nylig var jeg sammen med nogle kolleger til noget receptionist-hygge, hvor jeg fortalte, at jeg skal på en kristen højskole. Det, synes de, er megafedt.”

Artiklen er forkortet fra en artikel i Tro & Mission nr. 08/2018.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Per Bøndergaard
Da jeg åbnede bogen for første gang, må jeg indrømme, at jeg tænkte ved mig selv: Skal alle 3,16-vers i Bibele…