Personligt

Simon satte sig ikke ned og ventede på kaldet

09/08/2018 / Karin Borup Ravnborg kbr@dlm.dk

Simon Kronborg skiftede post-jobbet ud med teologistudiet for at missionær-drømmen kunne blive en realitet.

”Tanken om at blive missionær opstod for seks år siden, da min kone, Monica, og jeg var volontører i Cambodja,” fortæller 36-årige Simon Kronborg. 

”Efter et halvt års tid derude begyndte vi at tale om, at vi måske på et tidspunkt skulle rejse tilbage for at arbejde som missionærer. Vi troede egentlig lidt, at kaldet til at rejse ud ville forsvinde i alle hverdagstingene, når vi kom hjem.” 

Men det gjorde det ikke. 

”Tværtimod fortsatte det med at fylde vores tanker – det gav ikke sådan rigtig slip på os. Efter et års tid snakkede vi sammen om: ’Ok, hvis det er seriøst det her – hvis Gud virkelig mener det – hvad gør vi så?’” 

Klar overbevisning

Parret blev enige om, at Simon skulle forlade sit arbejde som post og begynde at læse teologi som fjernstuderende på Dansk Bibel-Institut.

”Vi var nødt til at skifte spor, for at det kunne blive realistisk at rejse ud. Herefter tog det ret hurtigt form. Fra at være noget uvist, blev det en helt klar overbevisning om, at vi skulle være missionærer,” siger Simon Kronborg. 

Parret og deres lille søn Alfred er i dag udsendt af LM til Siem Reap i Cambodja. Her er de i gang med sprogstudier, inden Simon skal arbejde med evangelisation og undervisning ud fra kirken.

Gud giver kræfterne

De oplever, at Gud giver de kræfter og den energi til arbejdet, som de har brug for.

”Det er ham, der har kaldet os. Vi skal selvfølgelig gøre vores, men vi kan lægge ansvaret hos Gud og sige: ’Nu må du give os det, vi har brug for.’”

Og det gælder – uanset om man bor i Odense eller Siem Reap, mener han.

”Man skal huske ikke at vente med at fortælle om Jesus, til man synes, man har fået den rigtige opgave – ikke bare sætte sig ned og vente på kaldet. Gud vil bruge os til det, vi er gode til og gerne vil. Og det, vi ikke er så gode til, udruster han os til.”

Bragt i Tro & Mission 13/2018

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Af Helmer Olsen

Et af de stærkeste fællesskaber os mennesker imellem er vel et konkret arbejdsfællesskab. Et andet stærkt fællesskab er måltidsfællesskabet. Et sådant fællesskab har vi i…

Maria Celine Lundeby
Maria Celine Lundeby, der er ungdomskonsulent i Norsk Luthersk Misjonssamband, har skrevet andagtsbogen Færdig…