Personligt
foto: Egon Christensen

Afhængig børnemedarbejder

01/12/2014 / Ulla Jacobsen

Egon Christensen har i sin fritid været med i børne-, junior- og ungdomsarbejde i 40 år. Sit daglige brød tjener han som efterskolelærer.

”Jeg kan kun opfordre til at gå ind i et børnearbejde eller andet arbejde. Den, som er medarbejder i Guds rige, bliver rig på mange andre måder.”

Sådan sagde Egon Christensen, da jeg mødte ham ved Halmøder 2013 på Løgumkloster Efterskole, hvor han havde møde for børnene.

Han sang sammen med de mange børn og fortalte om Kong David, der spiller vanvittig – og det gjorde han med ”hele kroppen”.

Børnene blev af og til stillet spørgsmål afpasset til alder og niveau, og bibelfortællingen blev krydret med relevante hverdagsting i relation til beretningen.

foto: Egon Christensen fortæller for børn i Løgumkloster

Jeg må give juniorerne det ord, som Gud har givet mig

På spørgsmålet om, hvorfor han har været medarbejder i 40 år, siger han:

”I hverdagen tænker jeg måske ikke så meget over det, men det er klart for mig, at jeg nok er blevet lidt afhængig af det!”

”Jeg må af sted, møde disse juniorer, være sammen med dem, lege, lave sjov, gøre og være noget for dem og så det vigtigste: at give dem et Guds ord, et ord, som Gud har mindet mig om.”

Jeg er Guds medarbejder

”Jo, det tager tid, men det giver også velsignelse. Jeg er faktisk ret overbevist om, at jeg får givet tid på en anden måde. Gud har givet mig et kald,” forklarer han.

”Det er vigtigt for mig, at jeg har opbakning fra min kone, at jeg kan tage af sted med ro i sjælen,” siger Egon Christensen.

”En anden vigtig ting er, at jeg må se sig selv som en Guds medarbejder, og at jeg er den person, som jeg nu er og ikke skal prøve at efterligne en anden leder. Et lederteam er stærk med dens forskelligheder,” understreger han.

Redigeret uddrag af artikel i Tro & Mission nr. 22/2013

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Gospel-kids
Næppe havde jeg fået pladen Gaveregn ind ad døren, før Bella på syv år hapsede den og placerede den i cd-afspi…