Over 1.000 LM'ere samlet til Landsmøde i Skjern

Scenen på Landsmøde 2024
Med temaet ”Fri” effektfuldt symboliseret med en oplåst hængelås i overstørrelse på scenen, var der lagt op til både central forkyndelse og en række inspirerende og udfordrende workshops på LM’s landsmøde i Skjern i sidste weekend. Foto: Josva Andersen.

Gensynsglæden og taknemmeligheden fyldte meget, da Luthersk Mission endelig igen kunne holde fysisk landsmøde efter syv års pause

30/04/2024 / Birger Reuss Schmidt; brs@dlm.dk

”Tak for en fantastisk weekend, hvor jeg fik lov at fordybe mig i Guds ord fortalt på mange måder, nyt indblik i missionsarbejdet, møde med mange gamle venner og bekendte, fantastisk lovsang. Glæden over, at jeg er ”Fri i Kristus”. Tak til Gud for, at vi igen kan afholde landsmøde, og tak til alle jer, der gjorde det muligt.”

Sådan svarere Anette Plauborg Idorn, København, da hun på Facebook søndag aften skrev, hvad hun tog med sig fra LM’s Landsmøde, som blev holdt i weekenden 26.-28. april i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter.

Og hun var ikke ene om at glæde sig over de mange gensyn. På grund af corona-aflysninger i både 2020 og 2021 er det hele otte år siden, LM sidst holdt fysisk landsmøde, så det var forventningsfulde deltagere, der mødte op til festen. Og de blev ikke skuffede!

”Det var som at komme til en oase efter en lang ørkenvandring. Jeg er fuld af glæde og taknemmelighed over landsmødets gode forløb. Jeg er træt, men meget taknemmelig, sagde landsformand Peter Rask søndag eftermiddag.

Fyldt så meget af Jesu kærlighed, at det flyder over

Til afslutningsgudstjenesten søndag formiddag, som samlede flest deltagere, var der op mod 1.100 mennesker i hallen, og de fik en festlig optakt, da børnene på landsmødet kom på scenen og sang deres landsmødesang.

Tidligere på formiddagen havde frimenighedspræst Kasper Bech Drejer talt om emnet ”Fri til at tjene”. Han understregede, at vi som Jesu disciple er lærlinge af ham, og at vores vigtigste opgave er at holde os til ham.

”Når vi fyldes af Jesu kærlighed, flyder den over til vores medmennesker,” sagde han og illustrerede det ved at hælde vand i et glas, så det flød over og fyldte andre glas.

”Vi skal blive ved med at fylde på af Jesu kærlighed. Og så skal vi passe på, at vi ikke har så travlt i hverdagen, at vi ikke har tid til at give Jesu kærlighed videre til dem, der har brug for den,” sagde han.

Slange, skildpadde, kaniner og kyllinger med på landsmøde

Børnene og teenagerne havde hver deres program. Og nogle af børnene havde medbragt deres kæledyr til et dyrskue med både slange, skildpadde, hund, kaniner og kyllinger.

Ud over Landsmødets fem fællessamlinger kunne deltagerne vælge mellem 25 forskellige workshops. Omkring 100 deltagere havde valgt at deltage i workshoppen med emnet ”Helbredelse og profetisk nådegave – i praksis”.

Formålet var især at hjælpe til klarhed over, hvad ens nådegave er, og at give frimodighed til at praktisere dem. Workshoppen sluttede med at invitere deltagerne til forbøn, og det tilbud var der godt en halv snes, der benyttede sig af.

Udtrykte en stor tak til de mange medvirkende ved Landsmødet

Generalsekretær Søren Skovgaard Sørensen udtrykte stor glæde over Landsmødet og fremhævede især glæden ved at lytte til yngre forkyndere, den jublende lovsang og samtalerne med de internationale gæster. Han formulerede desuden en stor tak, til de mange, der har medvirket også uden at være på scenen for at landsmødet kunne finde sted.

Selve Landsmødet har været under planlægning i to år. Tovholder Rolf Weber Jørgensen glædede sig over, at planlægningsudvalget i løbet af weekenden fik rigtig mange positive tilbagemeldinger fra glade landsmødeltagere.

Gudstjenesten søndag formiddag kan ses på på LM’s kanal på YouTube, og her vil de øvrige fællessamlinger også blive lagt op til glæde for dem, som ikke var med på Landsmødet.

---

Se glimt fra landsmødet herunder:

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.