Opmuntring til at tale om køn og seksualitet

Grafik: Køn og seksualitet
Programmet på konferencen består af tre foredrag, hvor de første to er af meget praktisk karakter. Det tredje handler om at møde mennesker med hjertevarme og nærvær uanset deres kønsidentitet eller seksuelle orientering (Grafik Amalie Puggaard Poulsen).

Køn og seksualitet fylder meget i det offentlige rum. LM og IM ønsker med en ny konference at sætte fokus på emnet ud fra en kristen kontekst

24/01/2023 / Kaja Lauterbach kl@dlm.dk

”Vores mål er at give viden og inspiration, så samtaler om køn og seksualitet kan blive mere naturlige i både hjem og menighed.”

Det siger familiekonsulent Kristian Andersen om de to konferencer, som LM’s Familiearbejde og Indre Missions (IM) Familiearbejde holder i Herning og København den 28. februar og 1. marts.

”Køn og seksualitet fylder rigtig meget i det offentlige rum, og mange mennesker er berørt af det. Emnet kan imidlertid være tabubelagt, og det vil vi gerne være med til at bryde,” siger han.

”Vi vil også gerne opmuntre til, at vi som kristne kan tale om emnet med et kristent udgangspunkt.”

Råd og værktøjer til både samtaler og omsorg

Programmet på konferencen består af tre foredrag, hvor de første to er af meget praktisk karakter. 

Lærer Sara Palmqvist Gaarn-Larsen giver gode råd og værktøjer til, hvordan samtalen om køn og seksualitet, der er svær for de fleste voksne, kan tage form, og parterapeut og sexolog Amanda Lagoni taler om sund seksualitet.

Konferencen handler imidlertid også om at møde mennesker med omsorg, som har en usikker kønsidentitet eller tilhører en seksuel minoritet. 

I det tredje foredrag taler Jakob Munk, der er teologistuderende og projektmedarbejder i AdamogEva.dk, nemlig om at møde mennesker med hjertevarme og nærvær uanset deres kønsidentitet eller seksuelle orientering.

Håber, emnet får fokus blandt både voksne og unge

Tankerne om konferencen begyndte i UFO, der er LM’s udvalg til forebyggelse af seksuelle overgreb.

Kristian Andersen kontaktede IM’s familiearbejde om at lave en fælles konference, og både IM’s og LM’s ungdomsarbejde, Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler og AdamogEva.dk koblede sig på.

Han håber, at konferencens fokus på emnet vil skabe en efterfølgende lyst til at arbejde mere med det i både ungdoms- og voksenarbejde i LM’s missionshuse og menigheder.

Læs mere om konferencen på dlm.dk.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.