Missionærer ser frem til opgaver på center i Iringa

Geir Tore og Margunn Salmelid
Fra 1996 til 2021 arbejdede Margunn og Geir Tore som missionærer i det nordlige Tanzania. Denne gang skal de bo 1000 km længere sydpå i Iringa (Arkivfoto).

På retræte- og missionscentret vil missionærparret Margunn og Geir Tore Salmelid have fokus på undervisning i ægteskab og mission

25/08/2023 / Morten Holgård Tychsen mht@dlm.dk

Om en uge rejser Margunn og Geir Tore Salmelid fra Stavanger i Norge til Iringa i Tanzania.

Her skal de frem til 2026 varetage opgaverne som undervisningsledere og undervisere på det lutherske retræte- og missionscenter i byen – et center, som LM har oprettet sammen med den lutherske kirke i Tanzania. 
 
Det erfarne missionærpar havde i perioden 1996-2021 hovedsageligt missionæropgaver i det nordlige Tanzania, men denne gang skal de cirka 1000 kilometer sydpå.
 
”Vi glæder os til at bo i Iringa og lære menneskene i byen at kende. Selvom det er et nyt område for os, er en af vores fordele, at vi har brugt sproget i mange år og i høj grad kender kulturen,” siger Geir Tore.

”Det er nok derfor, vi er blevet spurgt,” tilføjer Margunn.

Ægteskabskurser med dobbelt sigte

I første omgang skal Margunn og Geir Tore stå for nogle ægteskabskurser, som i første omgang henvender sig til lokale præster og evangelister. Men man håber, at præsternes erfaringer fra kurset også vil blive folk i menighederne til gavn.
 
I forbindelse med disse kurser skal Margunn blandt andet arbejde sammen med missionæren Ruth Bach-Svendsen.

”Hun er godt inde i stoffet, så det bliver spændende at skulle arbejde sammen med hende,” fortæller Margunn.
 
En del af parrets opgaver er også at skabe relationer i området og finde dygtige, lokale undervisere til at undervise på centret. Det må nemlig ikke blive en ”hvid elefant”, som Geir Tore kalder det, hvor ansvaret for aktiviteterne og projekterne i for høj grad ligger på de tilrejsende missionærer.

Vil skabe øget fokus på mission 

Håbet er, at centret kan skabe rammen for et godt samarbejde mellem LM, det lokale stift og den lutherske kirke i Tanzania. Derigennem kan fokusset på international mission blive skærpet.

”Den lutherske kirke i Tanzania kunne godt blive bedre, både når det gælder national og international mission. Så mission skal i fokus på centeret, så kirken ser behovet for mission - også uden for landets grænser. Derfor vil vi også gerne på sigt udbyde kurser om evangelisering og mission,” siger Geir Tore.

Margunn og Geir Tore håber, at centret vil få en plads i folks bønner, så centret må blive en velsignelse.

”Vi har brug for at finde gode folk til at undervise, og at alt lægger sig til rette med samarbejdet mellem centret, stiftet og den lutherske kirke i Tanzania,” siger Margunn.
 

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.