Masser af indtryk fra studierejse til Tanzania

Prædikantkursus for unge prædikanter
Rejsen til Tanzania var afslutningen på prædikantkurset, som kursisterne startede på for et år siden (Foto: Jeppe Paulsen)

Kursus for unge prædikanter blev afsluttet med Tanzania-tur. Forhåbentlig har turen udrustet til tjenesten og givet hjerte for mission.

27/10/2023 / Anders Zoll Landkildehus ala@dlm.dk

Studierejsen til Tanzania for en gruppe unge LM/LMBU-prædikanter er nu vel overstået.

Trætte, glade og mætte af indtryk er vi nu vendt hjem fra bagende varme og skarpt solskin til Danmarks grålige efterårsvejr. Stemningen har været god og fællesskabet varmt.

Vi ankom til Dar es Salaam lørdag den 14. oktober, og søndag morgen gik turen med højt humør til Iringa.

På vej op ad bjerget mod Iringa gik bussen dog i stå. Chaufføren prøvede at fikse motoren, men uden held. Så er det godt, at missionærerne har store, stærke biler, som kom og hentede os. To biler med ti personer i hver.

Der var gode snakke undervejs - særligt i bussen

Det meste af studieturen blev tilbragt i Iringa, hvor vi opholdt os på LM’s missions- og retrætecenter. Her var der undervisning, øvelser, besøg af missionærer og masser af gode snakke.

Undervisning i Iringa

Turen har også budt på mange timer tilbragt i bussen (Tanzania er jo et ret stort land), og her har snakken gået lystigt om alt fra fodbold over prædikantkaldet til forståelsen af 1. Mosebog.

Køreturene giver også rig mulighed for at se landet, og hvordan tanzanierne bor.

Rundt med bus

På en af køreturene gjorde vi et længere stop ved en masaiboplads. Familierne, der bor her, er kristne, og vi fik et opmuntrende indblik i nomadeevangelisten Samuelis liv og tjeneste.

Vi fik lov at synge velsignelsen over vores fælles brødre og søstre i troen, og vi bad for hinanden. En stærk oplevelse, at troens bånd også gælder på tværs af kontinenter, kultur og sprog. 

På værksted og safari

Vi havde også tid til at se byen, blandt andet Neema Crafts, som er et værksted, hvor folk med handicap producerer nogle meget flotte produkter. Et meget meningsfuldt arbejde.

Neema Crafts

Ingen Tanzaniatur uden safari. Derfor besøgte vi selvfølgelig en nationalpark og kunne sætte kryds ved fire ud af fem af ”The Big Five”:

Løver (der var så tæt på, at vi kunne have klappet dem), en leopard, elefanter (som navigerer efter vigepligten ”størst, først”) og bøfler.

På Safari

Inden afrejse mod Danmark besøgte vi også Soma Biblia i Dar es Salaam og mødte deres nye direktør, Phares Kakulima.

Tager hjem bedre rustet og med hjerte for mission 

Nu er rejsen slut, men vi har oplevet så meget, at minder og indtryk skal fordøjes det næste lange stykke tid.

Og forhåbentlig er der noget, der sætter dybere aftryk end andet: afklaring og udrustning i prædikanttjenesten samt hjerte for mission.

Tilføj kommentar
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.